Банк грудного молока при Львівській лікарні запрошує жінок стати донорами (відео)

Банк грудного молока при Львівській лікарні запрошує жінок стати донорами (відео)
 Жінки можуть поділитися своїм молоком для недоношених немовляток  та діток, які цього потребуватимуть, адже воно має беззаперечну перевагу молочним сумішам.

З перших днів життя для малюка дуже важливо отримувати саме грудне молоко, адже воно є ідеально збалансованим продуктом для потреб організму що розвивається. Особливо це важливо для передчасно народжених діток. 

Якість життя тих передчасно народжених дітей залежить від того чим вони вигодовуються з перших годин нашого життя, –  зазначила Ольга Децик, завідувачка відділення реабілітації раннього дитинства Львівської обласної клінічної лікарні.  

 Особливо це розуміють ті, хто вже десятки років рятує та виходжує недоношених малюків.  

Ми працюємо з хворими дітьми, в основному це є передчасно народжені діти і з 1976 року  в стінах цього корпусу неонатологічного ми виходжуємо передчасно народжених дітей. Така кількість дітей є в межах 500-600, тепер цього року тепер трохи менше, бо почалися військові дії. Дуже багато вагітних виїхало, жінки виїхали з такими маленьким дітьми, на жаль їх є менше, але ми їх виходжуємо, – пояснила Ольга Децик.

 У випадку відсутності материнського молока, його нестачі або наявності протипоказань до вигодовування, донорське жіноче молоко має беззаперечну перевагу над молочними сумішами. Розуміючи це, у Львівській обласній клінічній лікарні створили Банк грудного молока, який вже запрацював. 

Одні мами мають багато грудного молока, інші не мають, але коли ми будемо створювати його накопичувати, ми можемо роздавати кожному хто буде його потребувати для того, щоб наші діти були здоровими і вигодовувалися на природному грудному молоці, – розповів Михайло Гичка, генеральний директор Львівської обласної клінічної лікарні.

 Ми поки що працюємо в тестовому режимі і сподіваємося, що це нам вдасться не тільки для дітей, які лікуються в нашій лікарні. Не тільки дітей, які народжуються в інших установах Львівської області, а можливо і на Західній Україні, - каже Ольга Децик.

 Тому небайдужих жінок запрошують стати донорами для діточок, які потребують природного збалансованого харчування. 

Основна функція банку грудного молока це власне збір, аналіз, пастеризація і заморожування грудного молока. Грудне молоко – це продукт №1 в харчуванні новонароджених діток і банк грудного молока, власне сам банк грудного молока забезпечує безпечність цього молока, донорського молока, яке будуть отримувати новонароджені дітки, - Оксана Масняк, директорка Банку грудного молока.

 Так, зокрема навіть не вагаючись до такої доброї справи вирішила долучитись і Андріана, яка лише нещодавно народила свою першу дитинку, донечку Надійку. 

Я зразу свому лікареві сказала. Кажу, оскільки в мене є молоко, а дитинку я ще годувати не могла, давайте я буду зціджуватись і будуть відносити молоко діткам, але в цей час мені ще не можна було і пройшов деякий час і нарешті в нас є така змога, що ми будемо допомагати маленьким діткам, які недоношені. Будемо їх стимулювати жити далі, скажемо так, щоб вони жили і всіх нас тішили, - розповіла Андріана Зельман, породілля.  

Відтак завдяки банку грудного молока можна гарантувати безпечне зберігання та вигодовування. Жінки проходитимуть спеціальне анкетування, щоб визначити чи зможуть вони бути донорками. Лише після цього, якщо все буде добре жінка може стати доноркою грудного молока. 

Молоко грудне після замороження може зберігатися до 6 місяців. Тобто в нас є великий діапазон часу коли ми можемо його використати для діток, які його потребують. І при дотриманні умов транспортування ми це молоко заморожене можемо перевозити в інші установи, що  дає можливість забезпечити цим молоком і діток з інших лікувальних установ, які його потребують, - Оксана Масняк. 

Тому, якщо жінка виявить бажання поділитись своїм молоком ще з одним малюком можна зателефонувати за номером 067 750 69 10. Додамо, що наразі весь процес відбувається на безкоштовній основі.  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Медики Львівського ОХМАТДИТу врятували хлопчика із масою всього 650 грамів (відео) Медики Львівського ОХМАТДИТу врятували хлопчика із масою всього 650 грамів (відео)
За його життя боролися майже 2 місяці.
Підвищення зарплат лікарів до 20 тисяч гривень: проєкт державного бюджету України на 2022 рік Підвищення зарплат лікарів до 20 тисяч гривень: проєкт державного бюджету України на 2022 рік
1 грудня президент Володимир Зеленський анонсував підвищення заробітної платні для лікарів.
В Україні за минулу добу виявили 300 нових випадків зараження на COVID В Україні за минулу добу виявили 300 нових випадків зараження на COVID
В Україні за минулу добу захворіли на коронавірус 300 людей - найбільше хворих виявили у столиці.
Loading...
Load next