У Львові запрацював симуляційний тренінговий центр для медиків (відео)

У Львові запрацював симуляційний тренінговий центр для медиків (відео)

Приїхали підтримати, допомогти та поділитись досвідом. До Львова прибули французькі спеціалісти, щоб навчити наших медиків невідкладної допомоги постраждалим внаслідок воєнних дій. Для цього вони відкрили перший у нашому місті симуляційний тренінговий центр, який забезпечили сучасними манекенами та симуляторами.

Наша організація вже має великий досвід роботи у Сирії. Це більше 10 років. У Сирії було відкрито 4 тренінгових центри і за цей час, за ці 10 років пройшли навчання більше 34 тисяч осіб. Це в тому числі лікарі, медичні сестри, рятувальники, а також акушери, — каже керівник навчальних програм UOSSM France Рафаель Пітті.

Керівник цих програм, професор Рафаель Пітті з власного досвіду знає всі труднощі, нюанси та ситуації, які можуть виникати в процесі надання допомоги, адже він сам є військовим медиком.

В цілому наша організація має розроблених 12 курсів, але сьогодні ми починаємо з курсу мобільної ехографії, оскільки це дуже важливо. Під час бойових дій і катастроф лікар не має можливості повноцінно обстежити пацієнта. В нього немає рентгену, в нього немає МРТ. Йому треба швидко прийняти рішення і от власне мобільна ехографія сьогодні одна з основних, незамінних інструментів, щоб швидко зрозуміти в чому є проблема, щоб швидко провести цю діагностику, — зазначає  керівник навчальних програм UOSSM France Рафаель Пітті.

Зазначимо, що тренінговий центр французька організація забезпечила найновішим обладнанням та манекенами, які дозволяють симулювати будь-які ситуації. Все розраховано так, щоб кожен лікар мав свій інструмент і вчився його використовувати. Зокрема 12 учасників з Харкова, Миколаєва, Києва, Львова та Покровська вивчатимуть базове поводження з ультразвуковим датчиком, УЗД в тактичних ситуаціях та інші види діагностики в екстрених ситуаціях.

Я просто скажу дві цифри, які скажуть важливість цього проекту як ніколи. Півтори тисячі медичних сестер, лікарів, зможуть пройти тут навчання і це дуже важливий і великий показник, — пояснює перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Це є перший навіть в Україні такий центр. Він дуже важливий для нас, тому що ми розуміємо, що в темні часи добре видно світлих людей, — запевняє в.о. директора Марта Соколовська.

Варто зазначити, що допомагати французькі колеги планують не лише навчанням.

В нас є можливість подарувати мобільні ехографи лікарні, яка дійсно має необхідність. Тому що так буває, що, коли поступають поранені, в приймальному відділенні його немає. Тоді ми можемо цій лікарні подарувати його, — каже Рафаель Пітті.

Додамо, що відкрили тренінговий центр на базі Другого мед’обєднання Львова.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Домедична допомога під час війни: команда ПравдаТУТ Львів та ПравдаТУТ News пройшла вишкіл (відео) Домедична допомога під час війни: команда ПравдаТУТ Львів та ПравдаТУТ News пройшла вишкіл (відео)
Тренінги з надання першої домедичної допомоги фахівці медколеджу післядипломної освіти проводять щодня. Вишкіл триває 2 години .
Loading...
Load next