Остеохондроз: хто хворіє та які причини виникнення хвороби (відео)

Остеохондроз: хто хворіє та які причини виникнення хвороби (відео)
За статистикою на остеохондроз в Україні хворіє понад 20% населення, і в основному це чоловіки.

На осінь загострюються хронічні захворювання, а зокрема остеохондроз. Фізіотерапія та медична реабілітація допоможе уникнути неприємних симптомів. Ще декілька років тому пані Галина, навіть не могла встати на ноги через своє захворювання. Остеохондроз не давав нормально жити і прогресував. 

 Воно в мене почалося на стресах, були дуже сильні стреси я пережила. І от на генетичній також основі от в мене це захворювання проявилося. В мене набряк суглобів, ну і робота рук в мене погіршується, тобто я не можу працювати нормально, якщо я не скористаюся послугами. Хребет мене дуже болить, тобто мені важко сісти, важко встати, – розповідає Галина Киван, львів’янка.

Стан жінки погіршувався допоки вона не звернулася до спеціалістів. Їй призначили медикаментозне лікування, а також фізіотерапію та медичну реабілітацію, яка і повернула жінку назад до нормального життя. 

Ну раз в три місяці я проходжу обов'язково курс, але ви ж бачите яке життя. Все в стресах і якщо стрес в мене знов захворювання поновлюються і я знову звертаюся за послугами в цей відділ, — каже Галина Киван.

 Тепер вона періодично проходить спеціальний курс, який індивідуально для неї призначили медики Другого медоб'єднання Львова. Спеціалісти зазначають, зі своєю проблемою потрібно звертатися вчасно і особливо важливо не ігнорувати її. Адже вона має властивість прогресувати та призводити до неприємних наслідків. 

Звернутися до лікаря треба тоді, коли заклалася найменша думка, найменша, ну от напевно мені треба. Якщо вже задумалась людина, — значить треба звертатися. Звертатися чому потрібно, тому що знову ж таки ті всі особисті проблеми, які є вони нікуди не дінуться, вони будуть гіперболізуватися, вони будуть посилюватися ну і як мінімум перейде в хронічний больовий синдром, — наголошує Вікторія Заяць – лікарка-невролог Другого медичного об’єднання Львова.

 
На жаль, дуже багато пацієнтів при початковій стадії остеохондрозу не звертають увагу на тривожні симптоми і тоді остеохондроз переходить у хронічну стадію. А загрозою при хронічній стадії можуть бути протрузії і кили, які своєю чергою можуть здавлювати спинний мозок і це може призводити до парезів і паралічів, — Ірина Породко, завідувачка відділення фізіотерапії та медичної реабілітації Другого медичного об’єднання Львова

За статистикою на остеохондроз в Україні хворіє понад 20% населення, і в основному це чоловіки. 

Остеохондроз — це дегенеративно-дистрофічне ураження суглобового хряща і субходральної кісткової тканини, суглобових поверхонь тіл хребців, зв'язкового апарату хребта. Яке власне призводить до ураження міжхребцевих дисків. Простими словами це всихання дисків, яке власне і є причиною болю, — Ірина Породко.

 Найчастіше проявляється воно після 35 років. Причини виникнення остеохондрозу ще до кінця не вивчені, проте стрес, малорухомий спосіб життя, інфекції, зайва вага можуть впливати на його розвиток. І, звичайно, потрібно враховувати генетику.  тому, при появі перших симптомів до лікаря потрібно звернутися обов'язково. 

 Основними симптомами при остеохондрозі є біль. Біль може бути в шийному. Грудному. Поперековому відділі хребта. Біль у верхніх, нижніх кінцівках, біль в ділянці серця, головний біль, також головокружіння, оніміння верхніх, нижніх кінцівок, — Ірина Породко.

 Зазначимо, що захворювання має властивість загострюватись на осінь та весну. Тому, у лікарнях та поліклініках в цей період кількість пацієнтів збільшується. 

У Другому медоб'єднанні Львова для пацієнтів розробили спеціальні програми, які ефективно допомагають боротись з цим захворюванням. Лікар-фізіотерапевт для кожного створює індивідуальну програму. 

При реабілітаційній програмі ми використовуємо апаратну фізіотерапію, фізичні вправи, масаж,  лікування і оздоровчі групи. На базі нашої лікарні створені оздоровчі групи з елементами йоги і пілатесу.Заняття проводить досвідчений фізичний терапевт, підбирає спеціальні вправи, групи формуються по віку, по захворюваннях і по важкості захворювання, — підсумувала Ірина Породко.

Зазначимо, що за наявності електронного скерування від сімейного або особистого лікаря вся допомога для пацієнтів надається абсолютно безкоштовно. ла

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Хвороба 21 століття: принципи харчування та способу життя при ГЕРХ (відео) Хвороба 21 століття: принципи харчування та способу життя при ГЕРХ (відео)
ГЕРХ, тобто гастроезофагеальна рефлюксну хворобу сьогодні називають хворобою XXI століття. Його виникнення пов’язують з неправильним харчуванням, переїданням та стресами.
Алергія та астма: профілактика і лікування (відео) Алергія та астма: профілактика і лікування (відео)
Найпоширенішими симптомами алергії є чхання, закладеність носа, свербіж шкіри, сльозотеча, почервоніння, кашель. При неналежному лікуванні це може перерости в астму. 
У жительки Харкова після поїздки у Нігерію виявили смертельну інфекцію У жительки Харкова після поїздки у Нігерію виявили смертельну інфекцію
Жінка заразилася цією інфекцією в Нігерії, звідки повернулася в Україну 16 серпня. Згодом, у 42-річної харків'янки підтвердили зараження тропічною малярією.
Loading...
Load next