Алергія та астма: профілактика і лікування (відео)

Алергія та астма: профілактика і лікування (відео)
Найпоширенішими симптомами алергії є чхання, закладеність носа, свербіж шкіри, сльозотеча, почервоніння, кашель. При неналежному лікуванні це може перерости в астму. 

Поки хтось насолоджується запахом квітучих дерев чи рослин, для когось цей період навпаки не такий приємний. Особливо це зрозуміють алергіки. Так, пані Галина змушена перебувати на стаціонарному лікуванні, адже сезонна алергія якраз в цей період дуже добре дає про себе знати. А особливо, коли це стосується такого ускладнення як астма.  

 

Є сезонність, особливо коли щось цвіт. Як цвіт іде то дуже тяжко. І одразу і риніти, і слизову уражує. Це все падає на бронхи і дуже тяжко дихати.  Я хворію на астму з 1993 року, а почалося банально з двостороннього запалення легень. Просто було 2 рази перенесено на ногах, на яке я не звернула увагу. Після того трошки дав збій. Бронхіти були і т.д., після чого перейшло в бронхіальну астму, — розповідає Галина Кристилович, пацієнтка. 

Найголовніше те, що астму можна попередити, якщо вчасно виявляти та добре лікувати звичайну алергію.  

Алергія - це є ваша неправильна реакція на звичайні речі, які навколо нас. Симптоми алергії можуть бути абсолютно різні. Це може бути закладеність носа, часте чхання, якісь проблеми з очима, тобто сльозотеча, почервоніння, свербіння очей, може бути свербіння піднебіння, вух. Зрештою може бути кашель, може бути задишка, висип, — пояснює Олена Карзова, лікарка-алерголог міського алергологічного кабінету. 

Сьогодні від алергії є ефективне та безпечне лікування. Єдине що, воно довготривале. Тобто щоб позбутись неприємних симптомів потрібно виконувати відповідну терапію від 3 до 5 років. 

 

Є методика, яка називається специфічна імунотерапія. По-простому це є лікування алергенами і як це все виглядає?  Тут приходить пацієнт і ми йому робимо аналіз – алергопроби. Виявляємо причинний алерген. Надалі беруться ті алергени. З них робиться суміш. Суміш, своєю чергою, розводять по концентрації від самої маленької, до більшої. І поступово по відповідній схемі ми починаємо вводити цю суміш в організм якби привчаючи ваш організм до алергенів. Коли він до них звикне, він перестане на них реагувати, — зазначила Олена Карзова. 

Часто пацієнти недоліковуються, або ж і взагалі не звертаються до спеціалістів, а іноді плутають алергію з іншими захворюваннями.  Як наслідок втрачається час і збільшуються ризики захворіти на астму.  

Це є приступи ядухи, тобто приступи такого важкого утрудненого дихання. Є малопродуктивний кашель. Також нежить, тому що це в нас є алергічний риніт, який теж є одним з проявів алергічних захворювань ну і люди деколи приходять до нас і кажуть, та мені тече з носа я на то навіть не звертаю увагу, — каже Юлія Кулітка, завідувачка пульмонологічного відділення ТМО 2. 

Астму вилікувати неможливо. Це вже хронічне захворювання. Проте вона не вплине на якість життя, якщо тримати її під контролем.  

Бронхіальна астма — це взагалі є пожиттєвий діагноз. На жаль, це є пожиттєвий діагноз, але на даний час з нашим арсеналом всіх медикаментів, яких ми маємо. З нашими доступними медикаментами і інгаляторами і методами доставки тих препаратів. Вона є абсолютно контрольоване захворювання, — зазначила Юлія Кулітка.

Тому щоб не допустити, астму, при перших підозрах на алергію потрібно звернутися до лікаря. Не займайтесь самолікуванням, дотримуйтесь порад спеціалістів і тоді будь-яка пора року буде для вас безпечною та комфортною.  

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У жительки Харкова після поїздки у Нігерію виявили смертельну інфекцію У жительки Харкова після поїздки у Нігерію виявили смертельну інфекцію
Жінка заразилася цією інфекцією в Нігерії, звідки повернулася в Україну 16 серпня. Згодом, у 42-річної харків'янки підтвердили зараження тропічною малярією.
Хвороба 21 століття: принципи харчування та способу життя при ГЕРХ (відео) Хвороба 21 століття: принципи харчування та способу життя при ГЕРХ (відео)
ГЕРХ, тобто гастроезофагеальна рефлюксну хворобу сьогодні називають хворобою XXI століття. Його виникнення пов’язують з неправильним харчуванням, переїданням та стресами.
Остеохондроз: хто хворіє та які причини виникнення хвороби (відео) Остеохондроз: хто хворіє та які причини виникнення хвороби (відео)
За статистикою на остеохондроз в Україні хворіє понад 20% населення, і в основному це чоловіки.
Loading...
Load next