Чи є новий штам COVID-19 в Україні - відповідь МОЗ

Чи є новий штам COVID-19 в Україні - відповідь МОЗ

В Україні не виявлено нового підтипу штаму коронавірусу Omicron XBB.1.5, але при цьому циркулює вісім інших різновидів. Про це в етері національного телемарафону заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Переважним штамом, який зараз циркулює в Україні, є штам Omicron. І ми фіксуємо його 8 основних різновидів. У переважній більшості це його підтипи ВА-5 і B11529. Ми також моніторимо ситуацію з появою нового штаму XBB.1.5. Станом на сьогодні в Україні його ще не виявлено, - зазначив Кузін.

Він додав, що наразі немає конкретної інформації про новий штам, але проводяться лабораторні та епідеміологічні дослідження, щоб мати більше інформації про те, наскільки він є небезпечним.

Кузін також розповів, що в Україні не планують запроваджувати локдаун через коронавірус під час війни, але може йтися про локальні обмеження.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19 В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19
За минулу добу зараження COVID-19 підтвердили у 11 627 українців. Зокрема, захворіли 518 дітей та 259 медпрацівників.
Понад 10 тисяч інфікованих: коронавірус в Україні продовжує набирати оберти Понад 10 тисяч інфікованих: коронавірус в Україні продовжує набирати оберти
За минулу добу в Україні захворіли на коронавірус 10 072 людини. Від ускладнень Covid-хвороби померло 307 українців.
В Україні за останню добу підтвердили 9 590 випадків зараження на коронавірус В Україні за останню добу підтвердили 9 590 випадків зараження на коронавірус
За останню добу в Україні виявили 9 590 випадків зараження коронавірусною інфекцією. Зокрема найбільше інфікованих зареєстрували в Києві - 1070 підтверджених випадків.
Loading...
Load next