В Україні впроваджують пілотний проєкт з використання штучного інтелекту в медицині

В Україні впроваджують пілотний проєкт з використання штучного інтелекту в медицині

Одеса стала першим містом України, де запустили проєкт з телемедицини “BrainScan”.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Ця система працює на базі штучного інтелекту і значно пришвидшує процес діагностики захворювань або ушкоджень головного мозку, коли час є критичним фактором, ‒ заявили у відомстві.

Нейромережа аналізує зображення компʼютерної томографії в автоматичному режимі та виявляє патологічні зміни. Вже протягом 5 хвилин після обробки знімка програмою лікар може ухвалити рішення про подальше лікування. 

Використання штучного інтелекту для аналізу КТ-знімків головного мозку в рамках проєкту показало хороші результати. Одеський досвід залучення нейромережі до діагностики пацієнтів відтепер використовують і в прифронтовому Краматорську на Донеччині.

Нагадаємо, УНІКАЛЬНИЙ проєкт «Ікони на ящиках з-під боєприпасів» вирушає до США

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кисневі концентратори можна буде брати у сімейних лікарів, - Степанов Кисневі концентратори можна буде брати у сімейних лікарів, - Степанов
МОЗ України закуповує кисневі концентратори для первинної ланки медицини.
Цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку Цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку й додав, що з кожним роком ця цифра лише збільшуватиметься.
В Україні скасували заборону для гомосексуалів бути донорами крові В Україні скасували заборону для гомосексуалів бути донорами крові
З переліку заборонних критеріїв до донорства крові з українського законодавства прибрали гомосексуальні стосунки, які прирівнювали до форм "ризикованої поведінки". 
Loading...
Load next