Україна разом з Єврокомісією планує створити стратегічний запас ліків на випадок надзвичайних ситуацій

Україна разом з Єврокомісією планує створити стратегічний запас ліків на випадок надзвичайних ситуацій

Україна разом з європейськими партнерами розбудовують спроможну систему реагування на надзвичайні стани.

Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров під час виступу на конференції Управління Європейської комісії з питань готовності та реагування на надзвичайні ситуації у сфері охорони здоровʼя (HERA), передає Міністерство охорони здоровʼя.

У рамках пакетів медгарантій в Україні запроваджено контактування 193 медзакладів, які потенційно будуть надавати допомогу за надзвичайних ситуацій будь-якого походження. Також у ПМГ включено забезпечення цих закладів переліком першочергово необхідних лікарських засобів. Єврокомісією було напрацьовано орієнтовний табель та перелік лікарських засобів і медичних виробів на випадок надзвичайного стану. Ми звертаємось до колег із Єврокомісії щодо можливості опрацювати цей список для реалізації положень, визначених табелями, схваленими Єврокомісією в нашій країні, – заявив Дубров.

Також на зустрічі сторони обговорили питання створення стратегічного запасу лікарських засобів на випадок надзвичайної ситуації будь-якого походження.

Нагадаємо, Україна з початку року отримала міжнародної допомоги майже на $37,4 мільярда

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео) Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.
Loading...
Load next