Україна та Нідерланди ініціювали резолюцію щодо психічного здоров’я у часи війн та катастроф

Україна та Нідерланди ініціювали резолюцію щодо психічного здоров’я у часи війн та катастроф

Україна та Королівство Нідерланди разом із групою з 12 держав-членів ВООЗ ініціювали проєкт резолюції “Зміцнення психічного здоров’я та психосоціальної підтримки до, під час та після збройних конфліктів, природних та антропогенних катастроф, охорони здоров’я та інші надзвичайні ситуації”.

Про це повідомляє МОЗ.

Резолюція спрямована на посилення профілактики, сприяння, захисту та допомоги, пов’язаної з психічним здоров’ям і психосоціальною підтримкою в надзвичайних ситуаціях.

На фоні безпрецедентної кількості гуманітарних криз у всьому світі – незалежно від того, спричинені вони збройними конфліктами, природними та антропогенними катастрофами, медичними та іншими надзвичайними ситуаціями – зміцнення психічного здоров’я та психосоціальна підтримка є надзвичайно важливими для просування права на високий рівень здоров’я, – зазначив перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров у своєму виступі на 154 сесії ВООЗ в Женеві.

Незадоволені психічні та психосоціальні потреби також мають далекосяжні та довгострокові негативні людські, соціальні та економічні наслідки, які впливають на окремих людей, громади та суспільство в цілому.

З метою покращення глобального психічного здоров’я Секретаріат ВООЗ розробив комплексний план дій щодо психічного здоров’я на 2013-2030 рр., який визначає чіткі дії для держав-членів, Секретаріату ВООЗ та міжнародних, регіональних і національних партнерів щодо сприяння психічному здоров’ю та добробуту людей.

Очікується, що резолюція буде спільно завершена і прийнята консенсусом на 77-й Всесвітній асамблеї охорони здоров’я в травні цього року.

Нагадаємо, Українці все частіше охоче створюють фірми в Польщі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео) Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.
800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна 800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна
VAC-терапія є "золотим стандартом лікуванні ран у світі".
Данілов назвав пандемію коронавірусу першою "біологічною війною" (відео) Данілов назвав пандемію коронавірусу першою "біологічною війною" (відео)
У 2020 році Данілов називав цибулю, сало і часник найкращими ліками проти коронавірусу.
Loading...
Load next