Данія передасть Україні три тисячі слухових апаратів для військових, які втратили слух

Данія передасть Україні три тисячі слухових апаратів для військових, які втратили слух

Міністерка внутрішніх справ та охорони здоров’я Данії Софі Льоде анонсувала передачу Україні трьох тисяч слухових апаратів для військових, які втратили слух на війні.

Про це повідомляє МОЗ.

Софі Льоде відвідала Україну з робочим візитом, під час якого разом з міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком підписали декларацію про наміри щодо зміцнення співробітництва у сфері охорони здоров’я.

У межах підписаної декларації про наміри передбачається обмін досвідом між медичними експертами, співпраця з неурядовими організаціями, зокрема з академічними установами, благодійними організаціями та інститутами громадянського суспільства, проведення тренінгів, семінарів та майстер-класів, участь у конференціях тощо.

Під час двосторонньої зустрічі міністерка внутрішніх справ та охорони здоров’я Данії Софі Льоде анонсувала передачу Україні 3000 слухових апаратів. Вони будуть спрямовані на підтримку українських військових, які, внаслідок отриманих на війні травм, втратили слух. Питання втрати слуху дуже актуалізувалося з початком повномасштабної війни, адже в таких умовах ризики – значно вищі через гучні вибухи та постріли.

Також міністри охорони здоров’я України та Данії відвідали Київську обласну дитячу лікарню. Керівниці Київської обласної дитячої лікарні та лікарні Марії Єлизавети у Копенгагені (Mary Elizabeth’s Hospital – Rigshospitalet for Children, Teens and Expecting Families) поділились досвідом співпраці, започаткованої в межах програми міжнародного медичного партнерства. Українські фахівці проходять стажування та переймають найкращий світовий досвід у колег із Данії. Особливу увагу приділено онкології, реабілітаційній допомозі, впровадженню протоколів за стандартами ЄС.

Так, данські фахівці, які працюють у сфері дитячої фізичної реабілітації, провели серію онлайн-тренінгів для спеціалістів Київської обласної дитячої лікарні та інших українських лікарень. Ведеться спільна робота щодо розвитку нових сучасних напрямів хірургічної допомоги, а саме: комбустіологія, ортопедія та травматологія, малоінвазивна хірургія.

Ще одна важлива тема – ментальне здоров’я. З моменту відкриття в дитячій лікарні відділення дитячої психіатрії вже проліковано понад 1000 маленьких пацієнтів з розладами психічного здоров’я. Розроблено проєкт Центру ментального здоров’я з урахуванням вимог інклюзивності.

Крім цього, лікарні налагоджують співпрацю задля покращення діагностики і лікування орфанних захворювань та удосконалення служби медсестринства. Проведено онлайн-конференцію щодо досвіду впровадження концепції розширення повноважень медичних сестер та братів.

Нагадаємо, В Україні за січень зафіксовані 42 випадки нового субваріанту COVID-19 "Дженні"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео) Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.
800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна 800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна
VAC-терапія є "золотим стандартом лікуванні ран у світі".
Данілов назвав пандемію коронавірусу першою "біологічною війною" (відео) Данілов назвав пандемію коронавірусу першою "біологічною війною" (відео)
У 2020 році Данілов називав цибулю, сало і часник найкращими ліками проти коронавірусу.
Loading...
Load next