Українці зможуть реєструватися в електронній системі охорони здоровʼя через «Дію»

Українці зможуть реєструватися в електронній системі охорони здоровʼя через «Дію»

Уряд ухвалив постанову, яка дозволяє відображати у застосунку «Дія» медичні дані пацієнтів.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Кабмін ухвалив постанову, яка дозволить відображати в «Дії» медичні дані. Користувачі застосунку зможуть зареєструватися чи авторизуватися в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ). А також подати декларацію про вибір лікаря чи навпаки — припинити дію декларації.

Крім цього, в застосунку можна буде вносити зміни до персональних даних, які зберігаються в ЕСОЗ. Зараз, щоб змінити номер телефону чи будь-яку інформацію про себе, потрібно їхати до лікаря або подавати звернення до НСЗУ.

На першому етапі запуску сервера можна буде зареєструватися як пацієнт у центральній базі даних ЕСОЗ, самостійно подавати декларації про вибір сімейного лікаря, терапевта чи педіатра, переглядати раніше подані декларації, а за потреби — розірвати декларацію з лікарем.

Надалі функціонал сервісу у міністерстві обіцяють розширити.

Нагадаємо, У МОЗ розповіли, яких лікарів не вистачає українській медицині

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кисневі концентратори можна буде брати у сімейних лікарів, - Степанов Кисневі концентратори можна буде брати у сімейних лікарів, - Степанов
МОЗ України закуповує кисневі концентратори для первинної ланки медицини.
Цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку Цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку й додав, що з кожним роком ця цифра лише збільшуватиметься.
В Україні скасували заборону для гомосексуалів бути донорами крові В Україні скасували заборону для гомосексуалів бути донорами крові
З переліку заборонних критеріїв до донорства крові з українського законодавства прибрали гомосексуальні стосунки, які прирівнювали до форм "ризикованої поведінки". 
Loading...
Load next