Україна отримала від ВООЗ 23 автомобілі швидкої допомоги

Україна отримала від ВООЗ 23 автомобілі швидкої допомоги

Міністерство охорони здоров'я України отримало від Всесвітньої організації охорони здоров’я за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та уряду Німеччини 23 автомобілі швидкої допомоги.

Про це повідомляє МОЗ.

Ми передаємо Україні додаткові транспортні засоби для покращення своєчасності та якості медичних послуг, що надаються пацієнтам під час війни, а також для зміцнення спроможності системи охорони здоров'я у реагуванні на виклики, пов’язані з війною, - заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Анрі П. Клюге.

 «Швидкі» спроєктовані як мобільні відділення інтенсивної терапії. Вони використовуватимуться для надання допомоги пацієнтам, які потребують додаткових заходів з підтримки життя під час транспортування до лікарень та між лікарнями.

Автомобілі оснащені необхідними засобами життєзабезпечення, зокрема дефібриляторами-моніторами, апаратами штучної вентиляції легенів пацієнта, обладнанням для подачі медичного кисню, інфузійними насосами, апаратами електрокардіографії, ношами, травматологічним обладнанням, що дозволять транспортувати важкопоранених пацієнтів до медичних закладів.

Доставлення «швидких» стало можливим завдяки фінансуванню USAID та уряду Німеччини.

Сполучені Штати залишаються відданими підтримці народу України. З цією метою USAID продовжуватиме надавати значну підтримку системі охорони здоров'я та іншим службам, що рятують життя. Ці автомобілі швидкої допомоги є лише одним із прикладів широкого спектра медичної допомоги, яку ми та наші партнери, такі як ВООЗ, надаємо українському народу, - заявила директорка Місії USAID в Україні Джулі Кьонен.

Автівки вже розподілені між регіональними центрами екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, зокрема у Запорізькій, Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Одеській, Сумській областях.

Нагадаємо, В Україні відновили майже 900 медзакладів, які пошкодила РФ від початку війни

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ще одне щеплення: ВООЗ схвалила екстрене застосування вакцини від коронавірусу Ще одне щеплення: ВООЗ схвалила екстрене застосування вакцини від коронавірусу
За інформацією МОЗ, понад 13 млн людей в Україні отримали дві дози вакцини проти COVID-19 та завершили курс щеплення.
Степанов заявив, що епідемія коронавірусу в Україні йде на спад Степанов заявив, що епідемія коронавірусу в Україні йде на спад
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов заявив, що Україна витримала черговий стрибок зараження на Covid і наразі епідемія починає йти на спад.
Loading...
Load next