"Потужний політичний ефект": Притула подякував гурту Kalush Orchestra за перемогу на Євробаченні

"Потужний політичний ефект": Притула подякував гурту Kalush Orchestra за перемогу на Євробаченні

Волонтер й телеведучий Сергій Притула вважає, що виступ та перемога гурту Kalush Orchestra на пісенному конкурсі "Євробачення" мав потужний інформаційний та політичний ефект.

Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо".

Я теж приєднуюсь до слів подяки на адресу гурту Kalush Orchestra. Не тільки за те, що вони закликали врятувати Маріуполь та захисників Азовсталі, а й за сам факт приїзду на конкурс "Євробачення". Оскільки було багато критики в Україні про те, що участь в Євробаченні зараз не на часі й що цей конкурс нічого не означає. Багато хто каже, що спорт, музика і культура поза політикою. Конкурс "Євробачення" є, був і буде політикою в чистому вигляді. Ніхто не применшує творчих здобутків всіх переможців конкурсу "Євробачення", але часто цей пісенний конкурс стає силою підкріплення позиції якоїсь країни в скрутні часи, - пояснив Притула.

За його словами, конкурс "Євробачення-2022" став прикладом консолідації всієї Європи навколо України.

Зараз конкурс "Євробачення" став прикладом консолідації всієї Європи навколо українського питання. І все це відбулося завдяки нашим хлопцям з Kalush Orchestra. Вони спочатку поборолись за те, щоб представляти Україну на цьому конкурсі, а потім поїхали й змогли здобути перемогу. Багато європейців, які не цікавились політикою, або ситуацією в Україні, після виступу гурту Kalush Orchestra почали спостерігати за Україною. Тобто, це потужна інформаційна зброя і вона спрацювала на всі 100%, - додав Притула.

Своєю чергою мама Олега Псюка прокоментувала звернення сина до світової спільноти із закликом врятувати захисників Маріуполя і зізналася, що неймовірно пишається тим, що її син знайшов потрібний момент і вимовив ці слова перед величезною аудиторією.

Я приємно здивована була, що мій Олег все ж таки сказав ті слова про Маріуполь і про "Азовсталь". Я одразу йому написала повідомлення, що він - молодець, бо сказав це, незалежно від того чи його дискваліфікують, чи не дискваліфікують. Він зробив свою роботу, зробив те, що він мав зробити для людей, - сказала мама Стефанія в ефірі Суспільного.

Також 16 травня колектив відзначає день народження соліста. Олегу Псюку виповнюється 28 років.

В інстаграмі Олег Псюк опублікував допис з нагоди дня народження. Він розповів, що 16 травня йому виповнюється 28 років. Він вже виконав багато цілей та задач.

Протягом життя я змінювався, змінювалися поглядати та пріоритети, але завжди були і є зі мною декілька якостей, які я б ніколи не змінив: працелюбність, цікавість та захланність у всьому. Дякую, що ви завжди зі мною. Це лише початок, – написав вокаліст.

Нагадаємо, раніше переможець Євробачення-2009 зіграв Stefania на скрипці.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next