"Russia goodbye": через вторгнення в Україну росію хочуть назавжди відсторонити від Євробачення

"Russia goodbye": через вторгнення в Україну росію хочуть назавжди відсторонити від Євробачення

Російська делегація, імовірно, більше ніколи не приїде на Євробачення. Європейська мовна спілка (ЄМС) зараз працює над тим, щоб назавжди усунути країну-агресор від міжнародного пісенного конкурсу.

До такого рішення організатори, реферативна група та телевізійний комітет дійшли через вторгнення рф в Україну та жахливі наслідки, до яких воно призвело. Про це заявив генеральний директор ЄМС Ноель Карран, повідомляє Оikotimes, передає Obozrevatel.

Зазначається, що у даний час представники ЄМС роблять кроки, щоб повністю призупинити діяльність російських мовників. У рф про це рішення вже в курсі – відповідні органи повідомили.

Вже наприкінці травня на засіданні виконавчої ради рішення буде затверджено.

В результаті ми навряд чи найближчим часом знову побачимо на Євробаченні російського учасника. Якщо їх буде відсторонено, вони не зможуть брати участь, – прокоментував Карран.

За його словами, у лютому цього року росію також усунули від участі в Євробаченні-2022, яке проходило у Турині (Італія).

У перший день повномасштабної війни представники ЄМС заявили, що рф залишиться в конкурсі, під приводом того, що Євробачення – "неполітичний культурний захід". На організаторів обрушився шквал критики в інтернеті, після чого вони переглянули своє рішення та змінили його.

Як зазначає Карран, у початковій заяві повідомлялося, що мовники стежитимуть за ситуацією та оперативно реагуватимуть на неї. Коли всьому світу стало зрозуміло, що Росія розпочала вбивчу та руйнівну війну проти українського народу, її одразу дискваліфікували.

Думаю, нам було зрозуміло, що ми не зможемо залучити Росію до участі в конкурсі, – зазначив Ноель Карран.

Тоді, в лютому, на офіційному сайті Євробачення заявили: "Жодна російська група не братиме участі в цьому році. Це рішення відображає занепокоєння тим, що у світлі безпрецедентної кризи в Україні включення російської роботи в цьогорічний конкурс завдасть шкоди репутації конкурсу".

Нагадаємо, раніше Притула подякував гурту Kalush Orchestra за перемогу на Євробаченні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next