Прикордонники запобігли вивезенню за кордон «королеви оркестру» Страдіварі

Прикордонники запобігли вивезенню за кордон «королеви оркестру» Страдіварі

Прикордонники Білгород-Дністровського загону спільно з митниками запобігли вивезенню за кордон скрипки італійського майстра Антоніо Страдіварі 1730 року виробництва.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Як зазначається, сумку з музичним інструментом виявили в салоні рейсового автобуса під час прикордонно-митного контролю в пункті пропуску «Паланка-Маяки-Удобне».

Проте власника скрипки не виявилося. В автобусі були тільки два водії-іноземці та стюардеса, які стверджували, що це передача, яку не забрали на території України.

Інструмент вилучено та передано на експертне дослідження.

Славетний майстер Антоніо Страдіварі (1644 - 1737) створив майже 2,5 тисячі унікальних інструментів, проте до наших часів дійшло близько 650 виробів.

Нагадаємо, В Україні розпочала роботу чергова Місія МАГАТЕ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
За участю авіації, артилерії і кораблів: в Україні провели масштабні навчання За участю авіації, артилерії і кораблів: в Україні провели масштабні навчання
Українські підрозділи ВМС, ДПСУ та Повітряних сил провели масштабні навчання щодо посилення оборони спільно з Державною прикордонною службою.
Приїзд Моргенштерна на територію України: ДПСУ не підтверджує і не спростовує цю інформацію (відео) Приїзд Моргенштерна на територію України: ДПСУ не підтверджує і не спростовує цю інформацію (відео)
У Державній прикордонній службі не підтвердили й не спростували інформацію щодо приїзду Моргенштерна на територію України.
Білорусь перекрила кордон з Україною: потрапити туди можна за певних обставин Білорусь перекрила кордон з Україною: потрапити туди можна за певних обставин
У Державній прикордонній службі повідомили про тимчасове призупинення перетину кордону на в’їзд в Республіку Білорусь.
Loading...
Load next