Нацбанк презентував нову монету 10 грн

Нацбанк презентував нову монету 10 грн

Напередодні Дня Повітряних Сил ЗСУ, 4 серпня, Національний банк презентував нову обігову пам’ятну монету «ППО – надійний щит України», на реверсі якої зображений американський зенітно-ракетний комплекс Patriot.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

Нова монета «ППО – надійний щит України» присвячена протиповітряній обороні. Вона не колекційна, а буде знаходитися у вільному обігу.

За своїми характеристиками монета ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року. Проте її реверс – тематичний та містить військову символіку. 

На реверсі монети зображено пускову установку «Patriot» на фоні стилізованого радару, що виявляє ціль, та напис угорі по колу: ППО – НАДІЙНИЙ ЩИТ УКРАЇНИ. Аверс монети – ідентичний із аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.

Монету номіналом 10 гривень виготовлено зі сплаву на основі цинку з нікелевим покривом, маса – 6,4 г, діаметр – 23,5 мм, тираж – 10 000 000 штук (у тому числі 500 000 штук – сувенірна продукція у вигляді спеціально оформлених роликів). Гурт монети – рифлений.

Дизайн реверсу монети виконала Тетяна Балута. Скульптор – Володимир Дем’яненко.

Сьогодні ми презентуємо нашу нову обігову пам'ятну монету «ППО – надійний щит України», щоб вкарбувати в металі звитягу підрозділів, які забезпечують протиповітряну оборону. Ці монети щодня перебуватимуть в обігу та нагадуватимуть нам про героїзм та подвиги воїнів Збройних Сил України, про тих, кому завдячуємо за врятовані життя, миті спокою та нескорене вільне небо над головою. Дякуємо воїнам протиповітряної оборони за кожну збиту ціль, за надійний щит над Україною, – сказав голова Нацбанку Андрій Пишний.

Нагадаємо, Рф планує налагодити виробництво "Шахедів" на своїй території під іншими назвами – Ігнат

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Нацбанку заявили, що в Україні вже немає системи відмивання коштів В Нацбанку заявили, що в Україні вже немає системи відмивання коштів
У Національному банку України заявляють, що заходи для протидії відмиванню коштів, були успішними і такої ситуації, яка спостерігалась у 2014−2015 роках по відмиванню "брудних" коштів, вже немає.
Нацбанк підвищив облікову ставку до 7,5% Нацбанк підвищив облікову ставку до 7,5%
Національний банк України підвищив облікову ставку з 6,5% до 7,5%.
Нацбанк погіршив прогноз зростання інфляції та ВВП в Україні на 2021 рік Нацбанк погіршив прогноз зростання інфляції та ВВП в Україні на 2021 рік
В умовах світової пандемії українська економіка відновлюється надзвичайно повільними темпами. У зв'язку із цим, Національний банк України погіршив прогноз зростання реального ВВП у 2021 році з 4,2% до 3,8%.
Loading...
Load next