Нобелівську премію з економіки отримала американка Клаудія Голдін

Нобелівську премію з економіки отримала американка Клаудія Голдін

У 2023 році Нобелівську премію з економіки отримала представниця США Клаудія Голдін за її дослідження впливу роботи на життя жінок, де розкрито ключові чинники гендерних відмінностей на ринку праці. 

Про це повідомила пресслужба Нобелівського комітету.

Цьогорічна лауреатка премії з економічних наук представила перший вичерпний звіт про заробітки жінок та їх участь на ринку праці протягом століть. Науковиця переглянула архіви та зібрала дані за понад 200 років, що дозволило їй продемонструвати, як і чому змінилися гендерні відмінності в доходах і рівнях зайнятості, - сказано в повідомленні.

Зазначається, що дослідження Голдін розкривають причини змін і основні джерела гендерного розриву, що залишилися, те, що жінки надзвичайно мало представлені на світовому ринку праці, і переважно вони заробляють менше, ніж чоловіки.

За останнє століття частка жінок на оплачуваній роботі потроїлася в багатьох країнах з високим рівнем доходу. Це одна з найбільших суспільних та економічних змін на ринку праці в наш час, але значні гендерні відмінності залишаються. Вперше в 1980-х роках дослідник застосував комплексний підхід до пояснення джерела цих відмінностей. Дослідження Клаудії Голдін дало нам нове і часто несподіване розуміння історичної та сучасної ролі жінок на ринку праці, - йдеться в заяві Фонду Нобеля.

Нагадаємо, В окупованому Маріуполі зафіксували прибуття близько 5 тисяч російських резервістів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Рівень життя в Україні: що таке середній клас і чому лише 1% українців відносить себе до нього? Рівень життя в Україні: що таке середній клас і чому лише 1% українців відносить себе до нього?
Лише 1 % відсоток населення України відносить себе до середнього класу. 32% громадян кажуть, що вони не бідні, але ще не представники середнього класу. І аж 67% українців вважають себе бідними. Такі результати соцопитування Держстату. Хто він середній клас та чому його показники настільки мізерні?
Loading...
Load next