Чисельність населення світу цього року зросла: деталі

Чисельність населення світу цього року зросла: деталі

Згідно з даними Бюро перепису населення США, за 2023 рік населення планети зросло на 75 мільйонів осіб і на Новий рік становитиме понад 8 мільярдів.

Про це повідомляє Associated Press.

Загальносвітові темпи зростання торік склали трохи менш як 1%. На початку 2024 року очікується, що щосекунди у світі буде відбуватися 4,3 народження і дві смерті.

За словами Вільяма Фрея, демографа з Інституту Брукінгса, якщо нинішні темпи збережуться до кінця десятиліття, то 2020-ті роки можуть стати найповільнішим десятиліттям в історії США, оскільки темпи зростання становитимуть менш як 4% за 10-річний період з 2020 по 2030 рік.

Найповільніше зростання чисельності населення спостерігалося після Великої депресії у 1930-х роках, коли темпи зростання становили 7,3%.

Звичайно, зростання може трохи прискоритися, коли ми вийдемо з пандемії. Але все одно буде важко досягти 7,3%, - зазначив Фрей.

Нагадаємо, Уряд збільшив компенсації за виготовлення протезів для дітей

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Найпопулярніші паролів в Україні та світі: рейтинг Найпопулярніші паролів в Україні та світі: рейтинг
Компанія NordPass, яка займається питаннями безпеки в інтернеті, опублікувала звіт про найпопулярніші паролі, якими користувачі захищають свої облікові записи.
Loading...
Load next