Лікар-гінеколог засуджений за смерть дитини у Львові й досі продовжує працювати

Лікар-гінеколог засуджений за смерть дитини у Львові й досі продовжує працювати
Сім'я померлої дитини стверджує, що лікар витискав дитину з живота матері, внаслідок чого немовля невдовзі померло. Однак, лікар який приймав пологи у жінки не визнає своєї провини.

Львівський апеляційний суд засудив акушера-гінеколога до трьох років ув'язнення, до того ж на такий ж термін він позбавив його права займатися лікарською діяльністю. Однак, лікар увесь цей час й надалі працював й продовжуватиме це робити. 

Про це повідомляє ТСН.

Трагедія трапилась п’ять років тому коли медик приймав пологи, однак вже за вісім днів, первісток якого так чекала сім'я - помер. Як стверджують батьки загиблого хлопчика, сталось це через те, що його витискали з утроби матері. Однак, у медзакладі в якому працює лікар-гінеколог, практики вичавлювання дітей під час пологів, у них немає. Жоден протокол не передбачає цього методу. Чому лікар його таки застосував – він пояснити не захотів. 

Потерпіла жінка, Надія Молоко, розповіла, що вагітність тривала без жодних проблем. Спершу вона наглядалась в іншої лікарки, проте та поїхала на курси, тож вагітній жінці довелось народжувати в іншого акушера-гінеколога. 

"На судовому засіданні ми довідалися, що був введений окситоцин. Це є стимулятор для родів. І було витискання. Я особисто бачив, лікар сам видавлював, лікар сказав тримати жінку за плечі. Це було два лікарі, акушерка стояла приймала дитину. Вони навалювалися", - розповідає батько немовляти, Микола Молоко.

 

Причиною смерті немовляти стало ішемічне ураження центральної нервової системи, внаслідок чого дитина помела менше ніж за тиждень. Тому, після смерті дитини родина Молоко пішла до суду. Так, суд першої інстанції вирішив, що лікар винен. Це ж врешті підтвердив і апеляційний. Однак, попри ці хоч лікар засуджений, він продовжує працювати й приймати пологи в інших жінок.

" Лікар працює на сьогодні. Догани поки не було рішення суду не виносилися. Періодично суд приймав рішення про відсторонення доктора від роботи, які виконувалися", - повідомила заступниця головного лікаря Міського пологового будинку Наталія Чередніченко.

Не зважаючи на це потерпіла родина все ж таки зітхнула з полегшенням хоч це і не поверне їм дитину, але вони знайшли винного у його смерті. А це для них було головне.

Читайте також
Брав участь в обстрілі українських військових: Львівський суд ув’язнив на 10 років командира взводу «ЛНР» Брав участь в обстрілі українських військових: Львівський суд ув’язнив на 10 років командира взводу «ЛНР»
Суддя Віктор Романюк визнав чоловіка винним в участі у терористичній організації.
ТРЕТІЙ РІК поспіль: В СУДІ намагаються довести провину лікарки ТРЕТІЙ РІК поспіль: В СУДІ намагаються довести провину лікарки
Захисник потерпілої припускає, що опоненти намагаються уникнути відповідальності
Вбивця фронтмена львівського рок-гурту "Лесик Band" зізнався у скоєному злочині та отримав вирок суду Вбивця фронтмена львівського рок-гурту "Лесик Band" зізнався у скоєному злочині та отримав вирок суду
Підозрюваний у вбивстві повністю визнав свою провину та признався у скоєному вбивстві, яке трапилось 7 квітня 2020 року. За скоєне на зупинці громадського транспорту чоловік отримав 10 років ув'язнення.
Loading...
Load next