На 16 проблемних перехрестях Львова змінять організацію руху (Відео)

На 16 проблемних перехрестях Львова змінять організацію руху (Відео)
У Львові назвали найпроблемніші перехрестя, де планують реорганізувати рух, зробити нові розмітки та поставити додаткові знаки

Автомобілів через локдаун на дорогах Львова стало менше, однак, ситуація із заторами досі залишається актуальною, - розповідають водії. Кермувальники таки дочекалися того часу, коли міські управлінці взялися до розробки плану щодо реорганізації руху на "складних" перехрестях. Головне, додають керманичі, щоб після цих змін ситуація не стала ще гіршою.

"Бо є корки великі, треба якось вирішувати питання. Навпаки за, багато людей вечором нервуються, не можуть дібратися додому все одно, якби не було. Як будуть  щось робити, то буде якійсь результат", - розповів львів'янин.

На думку водіїв, реорганізація руху – на часі уже давно, не чекаючи поки виникнуть незручності.  У міському управлінні транспорту тим часом планують виправити розмітку та встановити нові дорожні знаки. Наразі з цього списку виділили кілька найпроблемніших ділянок, через які утворюються значні затори в годину пік та де найчастіше фіксують ДТП.

"Це на відрізку від  вул. Луганської й до виїзду з міста, це також вулиця Городоцька має таких ділянок, й вулиця Шевченка в районі Рясне, де є три таких перехрестя, які також є проблемними", - зазначив начальник управління транспорту Львівської міськради, Орест Олеськів.

Однак якщо частина проекту з реорганізації руху  на цих перехрестях потребує лише доповнення при наявній інфраструктурі, то на інших перетинах планують зробити повну реконструкцію. Та з цим не поквапишся, адже за словами начальника міського управління транспорту Ореста Олеськіва, треба спочатку розробити кошторисну документацію, а вже потім шукати гроші на втілення цих планів у життя.  

"Це є наприклад, перехрестя Городоцька – Сяйво, де вже по суті завершеєтсья розробка кошторисної документації на утворення квазі-кільця на цьому перехресті. Також це є реконструкція кільцевих перехресть вздовж Володимира Великого, це Княгині Ольги та Кульпарківська", - додав начальник.

Якщо зараз йдеться про реорганізацію руху лише на 16 перехрестях Львова, то з огляду на подальшу ситуацію з транспортом, цей список може доповнюватися. Наразі неможливо сказати, скільки коштів з бюджету міста передбачено на усі роботи. Однак за планом, загальне оновлення артерій міста триватиме 2-3 роки. Принаймні так нам розповіли в управлінні транспорту міської ради.

 

Читайте також
У Львові визначили місця, де найчастіше бувають затори та ДТП (відео) У Львові визначили місця, де найчастіше бувають затори та ДТП (відео)
Цього року місто планує реорганізувати рух на понад 50 ділянках, щоб таким чином покращити ситуацію для водіїв.
У центрі Львова реконструюють проблемне перехрестя (відео) У центрі Львова реконструюють проблемне перехрестя (відео)
У Львові розпочали реконструкцію перехрестя вулиці Під Дубом та проспекту Чорновола. Там планують посунути тротуар та розширити проїзду частину.
У Львові відкрили для проїзду транспорту ще одну ділянку вулиці Шевченка У Львові відкрили для проїзду транспорту ще одну ділянку вулиці Шевченка
Тепер авто можуть проїжджати на ділянці від вул. Яцкова до Бортнянського.
Loading...
Load next