Львів на карантині: скільки часу місто житиме в умовах жорстких обмежень (відео)

Львів на карантині: скільки часу місто житиме в умовах жорстких обмежень (відео)
Посилений карантин продовжують, але зі значними послабленнями. Вже з понеділка учні початкових класів повернуться за шкільні парти, відкриються літні майданчики та тераси, а також запрацюють непродовольчі ринки.

У такому режимі функціонуватиме місто до 4 травня, єдина вимога до всіх  - суворе дотримання карантинних вимог. А передували таким послабленням протести підприємців. Нині вкотре за тиждень працівники ринків прийшли під стіни міської Ратуші з вимогою дозволити їм повернутися до роботи. Бо ж місяць простою неабияк вдарив по кишеням підприємців: товар закупили, а він вже не актуальний. Натомість сплату податків ніхто не відміняв.

"Наше місце праці є на свіжому повітрі і ми хочемо працювати, ми є підприємці, ми наповнюємо місцевий бюджет податками, з чого ми маємо то платити, жодної допомоги від влади в нас немає, нам держава обіцяє заплатити 8 тисяч, але ми їх ще не отримали, куди ми маємо їх подіти, треба оренду заплатити", - розповіла підприємниця Леся.

Підприємці бідкаються: вже навіть перестали підраховувати збитки.

"Ми виходимо на роботу із товаром який буде не актуальний, із боргами за податки, підбивати суми ми вже замучились, ми просто знаємо, що виходимо і будемо починати все з початку, хто зможе, а дехто вже не зможе, просто буде закриватися", - зізналась підприємиця Ольга.

Обурені містяни не обмежилися акцією протесту під стінами Ратуші, тож вдалися до перекриття дороги на Городоцькій позаду оперного театру. З адміністрації міського голови поспілкуватися з мешканцями вийшов Євген Бойко. Але зранку конкретикою не оперував. Мовляв, станом на той момент комісія ще не визначилася, що ж робити з карантинними обмеженнями, а ще все це мали узгодити з прем’єр-міністром, який якраз і завітав на Львівщину.

"Ми покажемо йому свої пропозиції і зважаючи на рекомендації, будемо приймати рішення, до зустрічі із прем’єром думаю не коректно приймати рішення на рівні міста", - зазначив директор департаменту "Адміністрація міського голови", Євген Бойко.

У Львові прем’єр відвідав обласний центр радіаційного захисту та Центр легеневого здоров’я, який лікує хворих на ковід. Зазначимо, що медзаклад ще на початках епідемії визначили базовою лікарнею, нині тут розгорнули 370 ліжок для пацієнтів із тяжкими формами ускладнення від коронавірусу. До гостя медики звернулися із пропозицією ініціювати перед НСЗУ внесення змін до пакетів послуг з метою вдосконалення оплати роботи медпрацівників та розширення спектру послуг, які може надавати центр.

 

Читайте також
За добу на Львівщині Covid підтвердили у 1538 осіб
За попередню добу в області провели 3596 досліджень на коронавірус, з них – 1538 позитивних.
Послаблення карантину на Львівщині: кого торкнуться зміни (відео) Послаблення карантину на Львівщині: кого торкнуться зміни (відео)
Пом’якшення торкнуться лише сфери освіти: комісія ТЕБ і НС рекомендувала перейти на комбінований режим навчання. Однак про вихід з «червоної» зони не йдеться.
Коли львівські школярі повернуться за парти Коли львівські школярі повернуться за парти
З середи, 5 травня учні повернуться до навчання в офлайн-режимі.
Loading...
Load next