У Львові госпіталізували немовля із коронавірусом

У Львові госпіталізували немовля із коронавірусом
До дитячої клінічної лікарні "ОХМАТДИТ" госпіталізували новонароджену дитину, хвору на коронавірус. Вона заразилась від ковід-позитивної матері.

Про це під час брифінгу розповіла директорка медзакладу Олександра Бурда.

Дитина потрапила до лікарні наприкінці минулого тижня у важкому стані, пише Суспільне.

- З усіх дітей у нас зараз найважчою є новонароджена, яка заразилася від хворої матері. Дитина теж ПЛР-позитивна. У нас є підозра на синдром Кавасакі. Ми радимося, збираємо консиліуми і думаємо, як тій дитині допомогти. Робимо все необхідне, застосовуємо інтенсивне лікування, проте спрогнозувати як розвиватиметься хвороба складно, — каже Олександра Бурда.

За словами директорки "ОХМАТДИТу", лікарі вже провели необхідні дослідження і дитина отримує комплексне лікування. Втім такі випадки трапляються дедалі частіше.

- Найагресивнішою за перебігом є хвороба в новонародженої дитини. Фактично ті малята, які були раніше, вони виходили легко, без ускладнень, а на сьогодні та дитина вимагає серйозної уваги та консультантів. Переважно в лікарні лежать діти раннього віку, від 2 до 3 років. Мало дітей старших, шкільного віку, — каже Олександра Бурда.

Динаміка захворюваності після піку в березні почала стабілізуватися.

- Якщо за минулий рік в ковідній зоні було проліковано майже 500 пацієнтів, то за 3 з половиною місяці цього року в нас проліковано 301 пацієнт. Максимальна кількість дітей поступила у березні — 120 пацієнтів і з них 73% мали позитивні ПЛР, — додає директорка "ОХМАТДИТу".

Станом на сьогодні в стаціонарі перебуває 16 хворих. З них 8 дітей мають пневмонію. У лікарні також перебувають діти із супутніми патологіями: захворюваннями крові та цукровим діабетом. Вони мають позитивну динаміку. До ШВЛ не підключена жодна дитина.

Читайте також
"Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео) "Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео)
У "червоній" зоні зможуть працювати: заклади громадського харчування за адресною доставкою та навинос; салони краси за попереднім записом; фінансові установи; пошта, заправки, медичні та ветеринарні заклади тощо.
Львівські медики зафіксували в 11-річної дитини рідкісне ускладнення після COVID-19 (відео) Львівські медики зафіксували в 11-річної дитини рідкісне ускладнення після COVID-19 (відео)
Хвороба спровокувала у 11-річної дівчинки гострий поперечний мієліт та зниження рухової активності у верхніх і нижніх кінцівках. 
Львівські бібліотеки отримали нову літературу для дітей із вадами зору (відео) Львівські бібліотеки отримали нову літературу для дітей із вадами зору (відео)
Для незрячих читачів надрукували одразу три знакові видання.
Loading...
Load next