Нові антирекорди: у Львові фіксують збільшення кількості хворих на Covid-19 (відео)

Нові антирекорди: у Львові фіксують збільшення кількості хворих на Covid-19 (відео)
В «Охматдиті» перебуває 66 дітлахів із COVID-19. Стрімке зростання кількості хворих фіксують і у лікарнях для дорослих. Медики припускають: це – початок «післясвяткової» хвилі коронавірусу.

Понад 600 нових хворих за добу. Кількість ковід-інфікованих у Львові стрімко зростає. А разом з тим і число ушпиталених.  Так, у клінічній лікарні швидкої медичної допомоги зараз перебуває понад  155 людей, 15 з яких — в реанімації у вкрай важкому стані. Пацієнти підключені до апаратів ШВЛ. Жоден із них, за словами лікарів, немає вакцини.    

До нас поступають вже пацієнти практично всі з ковідними пневмоніями, стан яких розцінюється від середньо-важкого до важкого і вкрай важкого, тобто легкі пацієнти попадаються рідко. Якщо немає гарячки це є дуже швидка втомлюваність, астенічний синдром, який включає  безсоння, ломоту в м’язах і суглобах, нудоту, головні болі, — каже Ольга Кушнір, лікар-терапевт Першого ТМО міста Львова. 

Водночас у Львівському «Охматдиті» на лікарняних ліжках опинилася рекордна за увесь час пандемії кількість маленьких пацієнтів. Це 66 дітлахів: найменшому лише 3 місяці, а найстаршому – 17 років. Всі – у стані середньої важкості.  

Несподівано в п’ятницю почало поступати багато дітей в ковідну зону і п’ятниця, субота, неділя до нас поступило близько 45 дітей. Діти загалом гарячкують, спостерігаються болі в грудній клітці, є дітки які мають розлади шлунково-кишкового тракту, блювоту, загальну інтоксикацію, — пояснює Олена Березовська, заступниця директора з медичної частини Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит». 

Медики припускають: це — початок нової «післясвяткової» хвилі коронавірусу.  

Свята не пройшли дарма. Оскільки багато людей зустрічалися між собою, не дотримувалися соціальної дистанції, не використовували маску – дива не відбулося і кількість хворих зростає. Дуже важко прогнозувати скільки часу буде тривати ця хвиля, але у найближчий місяць водна точно не зупиниться, — пояснює Наталія Іванченко, головна державна санітарна лікарка Львівщини.  

Наразі двома дозами вакцини від COVID-19 щепилися понад 50% мешканців Львівщини. Тих, хто повністю вакцинувався понад пів року тому лікарі закликають пройти ревакцинацію та отримати бустерну дозу.   

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео) "Червона" зона на Львівщині: область значно перевищує показники госпіталізації пацієнтів (відео)
У "червоній" зоні зможуть працювати: заклади громадського харчування за адресною доставкою та навинос; салони краси за попереднім записом; фінансові установи; пошта, заправки, медичні та ветеринарні заклади тощо.
«Червона зона» — спецпроєкт про Львівщину в умовах пандемії коронавірусу (пряма трансляція) «Червона зона» — спецпроєкт про Львівщину в умовах пандемії коронавірусу (пряма трансляція)
3 листопада о 20:00 дивіться в телеефірі та соцмережах спеціальний проєкт «Червона зона» — про життя Львівщини в умовах карантинних обмежень. Прямий ефір готують спільно команди чотирьох львівських телеканалів — ПравдаТУТ Львів, UA: ЛЬВІВ, НТА та Першого Західного.
Львів’яни дедалі частіше почали хворіти на застуду: як відрізнити Омікрон від простої недуги? (відео) Львів’яни дедалі частіше почали хворіти на застуду: як відрізнити Омікрон від простої недуги? (відео)
Серед основних симптомів: біль у горлі, нежить, ломота у тілі. Та схожі прояви притаманні і новому штаму Омікрону.
Loading...
Load next