На Львівщині шахраї прикидались лікарями та виманювали у людей гроші на лікування (відео)

На Львівщині шахраї прикидались лікарями та виманювали у людей гроші на лікування (відео)
Поліцейські викрили шахраїв-гастролерів, які обманом виманювали гроші у своїх жертв.

Пані Анісія розповідає: 21 травня на її стаціонарний телефон пролунав дзвінок. У слухавці жінка почула схожий на її доньки голос.

Плачучи і каже: мама, я попала в аварію. Обидві ноги поламані в колінах. Ви розумієте, і на мене шок. Вона недавно була в аварії. Я з того страху питаю де ти. І тут підключився чоловічий голос, - розповіла потерпіла пані Анісія.

80-річна жінка настільки злякалася почутого, що не могла тверезо мислити.

Дитині 8 років, дитина маленька, я з палицею, вона з поломаними ногами, що я буду ж робити? Ви знаєте, я не могла з собою нічого зробити, - зізналась жінка.

Тому, коли до неї приїхали двоє невідомих чоловіків, представились медиками та сказали, що потрібні гроші на операцію для її нібито травмованої доньки, жінка не могла відмовити. Вона віддала їм 19 тисяч гривень, а шахраї написали бабусі розписку, що отримали від неї кошти.

Ідентична ситуація сталася через два дні. 74-річна мешканка сусіднього села зателефонувала до поліції і розповіла, що шахраї видурили у неї 27 тисяч гривень. Схема така ж: донька потрапила в аварію і потребує термінової операції. 

На наступний день при проведенні аналізу записів відеонагляду та при відпрацюванні території села Сокільники, Пустомитівського району нами був виявлений один із зловмисників, - повідомив начальник сектору превенції патрульної поліції відділу поліції №6 Львівського районного управління поліції НП у Львівській області, Олександр Славіцький.

Його доставили у відділок. І одразу після цього поліцейські виїхали в один із львівських хостелів на проспекті Чорновола, де зловмисники винаймали номер. Там затримали другого підозрюваного. Обоє чоловіків – мешканці Харкова, віком 30 та 35 років, котрі раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності. На Львівщину вони приїхали, власне, щоб видурювати гроші у людей.

Три рази їздили забирати гроші: 19 тисяч гривень, 27 і 120. Одна і та ж схема – на госпіталізацію, на лікування людини, - зізнався один із шахраїв.

Така ситуація: я приїхав за заявою. У заяві вказана певна сума, прошу передати цю суму мені, - додав його спільник. 

Поліцейські з’ясували, що зловмисники причетні до щонайменше п’яти подібних злочинів, скоєних у Львові та на території області. Загалом шахраї виманили у своїх жертв більше ніж 150 тисяч гривень. Проти підозрюваних відкрили кримінальне провадження. За шахрайство їм загрожує до трьох років тюрми

 

Читайте також
Смертельна ДТП: 11-річний хлопчик-водій розбився за кермом авто BMW біля Львова (фото) Смертельна ДТП: 11-річний хлопчик-водій розбився за кермом авто BMW біля Львова (фото)
Дитина не впоралась з керуванням та злетіла у кювет. Від отриманих травм 11-річний хлопчик загинув на місці.
Перша аеромедична евакуація для дитини на Львівщині: 3-місячне немовля потрапило в реанімацію Перша аеромедична евакуація для дитини на Львівщині: 3-місячне немовля потрапило в реанімацію
Лікар розповів, що у дитини діагностували судомний синдром. Що сталою причиною їх виникнення поки що не відомо.
У Львові поліцейські затримали злодія, який обікрав автомобіль У Львові поліцейські затримали злодія, який обікрав автомобіль
Львівські правоохоронці затримали зловмисника, який був причетний до крадіжки майна з автомобіля "Опель", припаркованого на вулиці Лисенка у Львові.
Loading...
Load next