Міфи про вакцину: де можна вакцинуватись від COVID у Львові (відео)

Міфи про вакцину: де можна вакцинуватись від COVID у Львові (відео)
Погляди львів’ян стосовно вакцинації і досі розділяються. Деякі категорично проти, інші ж або вже встигли вакцинуватися, або чекають своєї черги.

Вакцина від COVID-19. Ця тема викликає чимало суперечок серед населення. Багато містян і досі не володіють інформацією про те, кого та чим вакцинують від коронавіру у Львові. В когось вакцина викликає негатив та побоювання, а хтось вже встиг щепитися або ж чекає своєї черги.

Хоча я знаю людей, які вакцинувалися і добре перенесли, але хочеться перестрахуватися, - розповів львів'янин.

Діти вакцинувалися, я поки утрималася. Думаю. Але думаю, що буду вакцинуватися, - зізналась жінка.

Дуже категорично проти неї. Не вірю, що вона так правдиво допомагає, - наголосила дівчина.

Я ще не вакцинувався правда, в мене ще є антитіла, бо я хворів, але як тільки, так зразу, - повідомив чоловік.

Однією з умов вакцинації є відсутність гострої стадії захворювання. За словами медиків, відмову від вакцини часто спричиняє психологічний фактор людей, які звикли пити пігулку від того, що вже болить. Не меншу роль відіграють і поширені міфи про щеплення від ковіду.

Один з найпоширеніших міфів – це було, що в органзім людини вводять ГМО і це буде своєрідний чіп і людину можна буде вираховувати біля вишок 4G, 5G. Але, оскільки на Львівщині 73 тисячі людей про вакциновано, всі зрозуміли, що телефон ні в кого не фонить, і Wi-fi далі не є безкоштовний, цей міф розвіявся сам собою, - наголосила в. о. директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України, Наталія Іванченко.

Часто люди аргументують відмову від вакцини страхом виникнення інфаркту, інсульту та інших тромбозів. Втім медики запевняють, що на Львівщині таких випадків не зафіксовано.

В світі було повідомлення про те, що були тромбози венозних синусів головного мозку в людей, у яких не пройшло 30 днів після вакцинації. Після досліджень багатьох країн світу, в інструкцію до вакцини Астра Зенека внесли, як надзвичайно рідкісне ускладнення, виникнення тромбозів. Але ризик виникнення тромбозів після вживання оральних контрацептивів є в рази вищий, - додала Наталія Іванченко.

Говорять і про те, що вакцинація викликає коронавірусну хворобу та створює можливість заразити інших.

Знову ж досвід показує, що в людей до сорока років після AstraZeneca один день може відмічатися озноб і підвищення температури тіла. Але жодних пневмоній та проявів хвороби впродовж тижня немає. Тому з цим теж люди заспокоїлися. Знову ж вакцинація довела, що сусід вакцинувався, не заразив сім’ю, всі ходять на роботу. Міф теж відпав, - зазначила в. о. директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України, Наталія Іванченко.

Але ті, хто важко переніс недугу або ж когось втратив, як правило, від імунізації не відмовляються.

На Львівщині 3 з половиною тисячі людей померли від коронавірусу з членів їх родин ніхто не відмовився зробити вакцинацію, - додала Наталія Іванченко.

На Львівщині містян поки щеплюють трьома сертифікованими вакцинами.

Це вакцина AstraZeneca корейського виробництва, вакцина CoronaVac китайського виробництва та Pfizer американсько-німецького виробництва, - повідомив регіональний координатор з вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині, Олег Когут.

Процес вакцинації пройде в 4 етапи. Втім у порядку окремої черги вакцинують тих, хто записався у сімейного лікаря, або ж через додаток «Дія». За словами медиків, масова вакцинація таких людей відбудеться вже у ці вихідні.

 

Читайте також
Коронавірус на Львівщині: міські лікарні готові до нової хвилі захворювань на COVID (відео) Коронавірус на Львівщині: міські лікарні готові до нової хвилі захворювань на COVID (відео)
Записатися на вакцинацію можна через сервіс "Helsi". Для цього треба мати підписану декларацію з сімейним лікарем.
Закохані померли в один день через COVID-ускладнення Закохані померли в один день через COVID-ускладнення
Подружжя потрапило в реанімацію із пневмонією, обом було по 66 років. Жінка померла вранці 26 жовтня, її чоловік – через 12 годин.
Навчання в умовах пандемії: як цьогоріч школярі розпочнуть навчальний рік (відео) Навчання в умовах пандемії: як цьогоріч школярі розпочнуть навчальний рік (відео)
Школи, де 80% працівників будуть вакцинованими, зможуть працювати у очному форматі, навіть якщо Львівщина перебуватиме у "червоній" зоні.
Loading...
Load next