«Запитай у лікаря» за 2 млн грн: у Львові хочуть запустити нову гарячу лінію

«Запитай у лікаря» за 2 млн грн: у Львові хочуть запустити нову гарячу лінію
У Львівській мерії хочуть створити нову гарячу лінію міста спрямовану виключно на розв'язання медичних питань. Така ініціатива неабияк обурює міських депутатів, адже вартість реалізації цього проекту просто космічна.

Пілотний проект має запрацювати на базі лікарні швидкої допомоги. Згодом мережу кол-центрів розширять на всі медзаклади Львова. Гаряча лінія обслуговуватиме пацієнтів, які мають укладені декларації із сімейними лікарями, та потребують невідкладної допомоги.

Є питання, які виникають у вечірній і нічний час, також треба давати цим людям маршрутизацію і логістику куди вони мають звернутися у цей період часу, коли їхнього сімейного лікаря нема на роботі, - стверджує Генеральний директор лікарні швидкої медичної допомоги, Олег Самчук.

Окрім цього, Олег Самчук пояснив, що є сортувальна лінія для пацієнтів, яка розподіляє пацієнтів до потрібного закладу. 

Однак до такої ініціативи депутатський корпус налаштований дещо скептично, адже не бачить потреби створювати іще одну гарячу лінію міста.

Міська гаряча лінія 1580, там вже є функція "консультація медика", якщо людина слухає голосове меню, натискає на кнопку отримати консультацію медика її вже і так перескеровують в лікарню швидкої медичної допомоги чи до інших медиків, - зазначила депутатка ЛМР, Оксана Маруняк.

Водночас отримати консультацію чи невідкладну допомогу, як і раніше, можна буде зателефонувавши за номером 103.

Щодо вартості, то запуск нової гарячої лінії обійдеться Львову у майже 2 мільйони гривень. І це не враховуючи кошти, які підуть на рекламу нового телефонного номера на міських білбордах, - обурюються депутати.

Ці кошти місто теоретично можливо й може собі дозволити, но не сьогодні і не зараз, коли в нас в міста мільйонні борги. Ми повинні віддавати кошти за розриті дороги перед виборами, за розпочаті роботи, які розпочали в попередній період перед виборами, аби показати, що місто живе і розвивається, - сказала Оксана Маруняк.

Питання створення нової гарячої лінії міста уже виносили на розгляд депутатів у травні. Однак тоді вони перенесли обговорення ухвали, доручивши чиновникам доопрацювати спірний документ.

Пропрацювати механізм, щоб це не був піар. Мовляв ми зробили ще одну гарячу лінію, дзвоніть, там люди будуть дзвонити, будуть давати якісь загальні консультації і так далі, ми хочемо, щоб ця гаряча лінія мала сенс і щоб це не були даром викинені гроші на піар, - запевняє депутат ЛМР, Любомир Мельничук.

Чи отримає ініціатива «Запитай у лікаря» шанс на життя стане відомо наступного тижня під час повторного розгляду цієї ухвали на сесії міськради.

 

Читайте також
Неподалік Академії сухопутних військ невдовзі з’явиться нова багатоповерхівка (відео) Неподалік Академії сухопутних військ невдовзі з’явиться нова багатоповерхівка (відео)
Громадську вбиральню, яка на проспекті Свободи, приведуть до належного стану. 
У центрі Львова обвалилась стіна будинку: під завалами знайшли тіло чоловіка (відео) У центрі Львова обвалилась стіна будинку: під завалами знайшли тіло чоловіка (відео)
Під завалами будинку рятувальники знайшли тіло чоловіка. Поруч з ним був перфоратор яким він, ймовірно розбирав стіну.
У Львові відкрили для проїзду вулицю Хмельницького та частину Бандери У Львові відкрили для проїзду вулицю Хмельницького та частину Бандери
По завершенню цих об’єктів у місті розпочинатимуть ремонт на Мазепи та Грінченка.
Loading...
Load next