У дитячій лікарні Львова запрацював надсучасний рентгенівський апарат (відео)

У дитячій лікарні Львова запрацював надсучасний рентгенівський апарат (відео)
Високотехнологічний рентгенапарат дає дозу опромінення удесятеро меншу, ніж звичайний. Вартість цього обладнання – близько 14 мільйонів гривень.

Високотехнологічний рентгенапарат запрацював на базі міської дитячої лікарні, що розташована на вулиці Орлика. Медики розповідають, він дає дозу опромінення удесятеро меншу, ніж звичайний рентгенівський апарат. І це - справжня знахідка для українців.

На Україні взагалі таких апаратів тільки 3, але це найновіший, його унікальність заключається в тому що він має в собі таку функцію як томосинтез, це передова технологія отримання рентгенівського зображення пошарово тканин тіла людини, - повідомила завідувачка рентгенологічного відділення Львівської міської дитячої лікарні, Нора Камінська.

Набір передових технологій у цьому апараті дозволяє обстежити усі органи пацієнта у горизонтальному, вертикальному та навіть косому положеннях.

Поворотний стіл даного комплексу дозволяє нам проводити обстеження у латеропозиції з нахилом пацієнта догори ногами, - додала завідувачка Нора Камінська.

Крім того, цей апарат дозволяє зробити рентгенівський знімок довжиною в понад 1 метр, себто в повний зріст дитини. А візуалізувати результати обстеження можна за лічені секунди.

Вартість звичайно немала, це орієнтовно 14 млн, купили цей апарат в лізинг, але він повністю задовольняє потреби лікарні і всіх дітей які поступають в стаціонар, - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Також на базі цієї лікарні запрацював центр психічного здоров’я. Тут надаватимуть допомогу усім дітлахам з порушеннями психологічного та мовленнєвого розвитку, з розладами спектру аутизму, порушенням соціальної адаптації, розладами харчової поведінки, з синдромом дефіциту уваги, нападами паніки тощо.

З липня плануємо розширити пакет по цьому виду допомоги, зокрема підписати з Національною службою здоров’я України пакет мобільної психіатричної допомоги, - наголосив генеральний директор Львівської міської дитячої лікарні, Дмитро Квірт.

Також на базі лікарні уже найближчим часом планують відкрити стаціонарне дитяче психіатричне відділення.

 

Читайте також
Відомі британські мотомандрівники зібрали кошти для дітей, яких лікують у Львові (відео) Відомі британські мотомандрівники зібрали кошти для дітей, яких лікують у Львові (відео)
Ніл Бейлі та Кіран Рідлі проїхали тисячі кілометрів Україною та зібрали кошти для потреб найменших пацієнтів.
"Ледь стояв на ногах": у Львові медик "швидкої" приїхав п'яним до хворої дитини (відео) "Ледь стояв на ногах": у Львові медик "швидкої" приїхав п'яним до хворої дитини (відео)
Внаслідок інциденту на місце події батьки дитини викликали патрульних. Після того, як правоохоронці підтвердили ознаки сп’яніння у лікаря - на чоловіка склали протокол, а згодом його відсторонили від роботи.
Львів підтримав всесвітню ініціативу «Щедрий вівторок» (відео) Львів підтримав всесвітню ініціативу «Щедрий вівторок» (відео)
Доєдналася до такої благодійної справи і 8 міська клінічна лікарня.
Loading...
Load next