Відомі британські мотомандрівники зібрали кошти для дітей, яких лікують у Львові (відео)

Відомі британські мотомандрівники зібрали кошти для дітей, яких лікують у Львові (відео)
Ніл Бейлі та Кіран Рідлі проїхали тисячі кілометрів Україною та зібрали кошти для потреб найменших пацієнтів.

У мене спина зверху почала боліти, я прокинувся – не можу нахилити шию донизу, - каже Лев, 11 років.

У свої 11 Лев пережив бомбардування, пожежу та операцію на хребті. До середини березня хлопець із бабусею та дідусем жив у рідному Сєвєродонецьку. З міста сім’я евакуювалася після того, як їхній квартал «накрило» Градами.

Спочатку страшно було, потім я звик. Потім почалося дуже гучно, ми у ванній спали три дні напевно. А потім хитнувся будинок дуже сильно і ми побігли до підвалу. Напевно тиждень у підвалі сиділи, - розповідає Лев, пацієнт.

Певний час вони жили на Хмельниччині. Однак і там жахи не закінчилися. Спочатку хлопчик нарікав на біль у грудях, потім – заболіло під лопаткою.

За 3 дні напевно почалися проблеми з сечовипусканням, живіт онімів, ліва нога боліла, теж оцей біль у грудях. Ми доїхали, дякуючи Господові Богу, прямо в притик. Ввечері доїхали, а зранку відмовили ноги, - каже Тетяна, мати пацієнта.

Як виявилося, пухлина проростала у спинний мозок, тож у Львові провели операцію, медикам вдалося повністю видалили новоутворення. Зараз же хлопчина відновлюється. Проте чи зможе це зробити повністю – лікарі не впевнені.

Він прийшов у такому стані, коли рухів не було в кінцівках і це тривало не якісь там години, а вже тривало кілька днів-тижнів, тому чи він відновиться повністю – це взагалі питання. Це буде видно більш-менш в динаміці десь за 6 місяців, - розповідає Михайло Ловга, завідувач нейрохірургічного відділення Лікарні Св. Миколая 1-го ТМО Львова.

Аби підбадьорити Львову і таких пацієнтів, як і він, до лікарні Святого Миколая навідалися відомі британські мотомандрівники Ніл Бейлі та Кіран Рідлі. Україна стала п’ятдесят шостою країною, яку з благодійною метою відвідав Ніл Бейлі – журналіст і мотоцикліст, який у 2005 році в Північній Кароліні встановив один зі світових рекордів швидкості.

Це було понад 320 кілометрів на годину. Так я розігнався на цій прямій в 1,6 км.

Разом із Кіраном Рідлі наверстали тисячі кілометрів Україною та зібрали кошти для потреб найменших пацієнтів. Мотоциклами вони проїхали від Києва до Одеського порту. Побували у Бучі, Ірпені, Гостомелі та Вінниці.

Під час наших подорожей ми робили дописи у соцмережах і люди таким чином донатили. Уже після фінішу ми зробимо великий звіт з усіма, з ким ми зустрілися, хто допоміг. Здебільшого, це – люди зі Сполучених Штатів Америки, - каже Ніл Бейлі, мотомандрівник.

А побувавши у цій дитячій лікарні, мотомандрівники вирішили перерахувати всі зібрані гроші для потреб українських діток.

Лео дуже сміливий хлопець! Фантастичний, дуже хороший. Він має написати мені, я чекатиму від нього листа, - наголосив Ніл Бейлі, мотомандрівник.

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 

Злата Новосельська - pravdatutnews.com 

Читайте також
У дитячій лікарні Львова запрацював надсучасний рентгенівський апарат (відео) У дитячій лікарні Львова запрацював надсучасний рентгенівський апарат (відео)
Високотехнологічний рентгенапарат дає дозу опромінення удесятеро меншу, ніж звичайний. Вартість цього обладнання – близько 14 мільйонів гривень.
Львівська дитяча лікарня подала проєкт на конкурс Громадського бюджету: в чому його суть (відео) Львівська дитяча лікарня подала проєкт на конкурс Громадського бюджету: в чому його суть (відео)
Львівська дитяча лікарня подалася на великий та малий проєкти Громадського бюджету
Loading...
Load next