У Львівській лікарні на вул. Орлика прийняли вже понад 400 дітей зі Сходу України

У Львівській лікарні на вул. Орлика прийняли вже понад 400 дітей зі Сходу України
Близько 100 ділей були госпіталізовані з опіками, переломами, осколковими пораненнями тощо.

У Львівській лікарні на Орлика прийняли вже понад 400 дітей зі Сходу України. Близько 100 з них були госпіталізовані з опіками, переломами, осколковими пораненнями тощо. Також тут лікарі надають допомогу малюкам, які народилися в укриттях під час бомбардування міст. Більшість з таких дітей з’явилися на світ передчасно й в них діагностують здебільшого інфекційні захворювання.  
 

Це жовтяниці, це наслідки передчасних пологів. Усі дітки середньої важкості й на щастя не маємо дітей у відділенні інтенсивної терапії.  Проте вони теж потребують допомоги в тому числі наша лікарня надає й психологічну допомогу пацієнтам, а також з їхніми матерями працюють психологи нашого центру психічного здоров’я, — розповідає лікар-неонатолог 1-го ТМО Львова Віктор Бобик.

Психологи наголошують, що виявляють у пацієнтів гостру реакцію на стрес та посттравматичний синдромом. Серед симптомів, які допоможуть батькам розпізнати такі розлади в дитини, це емоційне заціпеніння та постійні нав’язливі думки.

Тобто переживання однієї і тієї ж події повторно. Це можуть бути порушений сон, постійні спогади. Вони можуть бути нав’язливі. Також наступним симптомом ми можемо бачити надмірне збудження. Це може бути неспокій, роздратованість, імпульсивність і також порушений сон, — зазначає дитяча психіатриня 1-го ТМО Львова Наталія Железцова.

Однак не варто забувати, що реакція дитини на стрес з віком відрізняється, зазначають фахівці.

Якщо ми будемо брати дітей шкільного, більш такого дитячого віку, то звичайно це буде неспокій, роздратованість, плаксивість, іноді це може бути замкнутість. У дітей меншого віку може бути утруднений контакт і в подальшому може навіть виникати затримка у психологічному розвитку, — зауважує Наталія Железцова.

Лікарі також додають: у підлітків це проявляється депресією, яка може навіть викликати суїцидальні думки. Тож у разі виявлення таких симптомів слід чимшвидше звернутися до фахівців. До слова, щоденно у львівській дитячій лікарні на Орлика приймають у середньому 30 нових пацієнтів.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv 
https://pravdatutnews.com/lviv/2022/02/19/13052-u-lvovi-prooperuvaly-divchynku-yaka-narodylasya-z-6-palchykamy-na

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com
   

Читайте також
Львівська дитяча лікарня подала проєкт на конкурс Громадського бюджету: в чому його суть (відео) Львівська дитяча лікарня подала проєкт на конкурс Громадського бюджету: в чому його суть (відео)
Львівська дитяча лікарня подалася на великий та малий проєкти Громадського бюджету
У Західноукраїнському дитячому медичному центрі майже 90% маленьких пацієнтів одужують від лейкемії (відео) У Західноукраїнському дитячому медичному центрі майже 90% маленьких пацієнтів одужують від лейкемії (відео)
Ще 35 років тому в Україні лише одиниці одужували від гострої лейкемії, тобто раку крові.
У Львові водій на пішохідному переході збив двох дітей (відео) У Львові водій на пішохідному переході збив двох дітей (відео)
У Львові на пішохідному переході водій збив двох дітей віком 10-ти та 11-ти років. ДТП трапилось на вулиці Лінкольна, що у Шевченківському районі міста.
Loading...
Load next