На Львівщині знову запрацювала аеромедична допомога: її здійснює гвинтокрил поліції (відео)

На Львівщині знову запрацювала аеромедична допомога: її здійснює гвинтокрил поліції (відео)
Із Кам'янка-Бузької районної лікарні до Львівської міської дитячої лікарні новим гвинтокрилом госпіталізували 3-місячне немовля. Окрім цього вперше зі Львова до Києва відбулась аеромедична евакуація 9-місячного пацієнта зі складною вадою серця.

Аеромедична допомога на Львівщині знову в дії. Тільки тепер виклики здійснюватиме не гвинтокрил ДСНС, а вертоліт Національної Поліції України.

До нас вже прибув вертоліт нацполіції і ми вже літаємо повністю повноцінно в законі по аеромедичній евакуації про єдиний аеромедичний простір в Україні. Вертоліт розбазований в Черлянах як і попередній ДСНС вертоліт і здійснює вильоти від 8 години ранку десь приблизно до 6-7 години вечора. В залежності від світлового дня і погодних умов, - повідомив керівник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько.

Новий гелікоптер вже встиг здійснити дві госпіталізації. Зокрема 10 виклик надійшов із Камянка-Бузької центральної районної лікарні. У 3-місячного немовляти раптово виник судомний синдром. Для подальшої діагностики маленького пацієнта скерували у Львівську міську дитячу лікарню і одразу поклали в реанімацію. 

До ранку стан дитини був стабільний, судоми більше не повторювались. Є ряд відхилень в аналізах, в юно грамі зокрема, але генез судом може бути дуже різним, починаючи від об'ємний утворів і закінчуючи електролітними, порушеннями електролітного обміну, особливо в дітей раннього віку. Так звана гіпоксемія, яка провокує власне ці судоми, - розповів генеральний директор Львівської міської клінічної лікарні Дмитро Квіт.

Окрім того, вперше зі Львова до Києва відбулась аеромедична евакуація немовляти. У 9-місячної пацієнтки Львівського ОХМАТДИТу діагностували складну вроджену ваду серця, а тому для подальшого лікування її було госпіталізовано до київських фахівців. Нагадаємо, що аеромедична госпіталізація пацієнтів здійснюється безкоштовно.

Ми будемо задіювати аеромедичну евакуацію в межах області ургентних станів, ну тобто тих екстрених випадків. Це є у випадках пацієнтів з інсультами, інфарктами, після ДТП, різного роду травмами важкими, також для перевезення важких пацієнтів міжгоспітально, міжлікарняних перевезень і також даний проект допомагає реалізовувати проект з трансплантації, - додав керівник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько.

Здійснювати госпіталізацію повітряним судном зможуть у Львівській, Івано-франківській, Закарпатській, Тернопільській, Волинській та Чернівецькій областях. І як показав останній досвід в зоні досяжності для нашого гвинтокрила є і Київ.

 

Читайте також
На Львівщині призупинили аеромедичну евакуацію: гелікоптер забрали на сервісне обслуговування (відео) На Львівщині призупинили аеромедичну евакуацію: гелікоптер забрали на сервісне обслуговування (відео)
У Львівській області призупинили надавати послугу екстреної аеромедичної евакуації. Після двох місяців роботи гелікоптер ДСНС забрали на сервісне обслуговування.
У Львові водій маршрутки помер за кермом. Транспорт продовжував їхати (фото) У Львові водій маршрутки помер за кермом. Транспорт продовжував їхати (фото)
55-річному водію раптово стало погано за кермом, у нього стався серцевий приступ.
Чотири місяці не виплачуть зарплату: у Львові медики мітингували під стінами ЛОДА (відео) Чотири місяці не виплачуть зарплату: у Львові медики мітингували під стінами ЛОДА (відео)
Молодшому медперсоналу психіатричної лікарні "Заклад" уже 4 місяці не виплачують зарплат, відтак вони вийшли на мітинг під стіни ЛОДА.
Loading...
Load next