Наслідки потужного буревію: вдруге за тиждень Львовом пройшлась негода (фото)

Наслідки потужного буревію: вдруге за тиждень Львовом пройшлась негода (фото)
Чергова сильна гроза із градом, пошкодила декілька шкіл, закладів культури та історичних будівель. У місті знову затоплені вулиці та повалені десятки дерев - комунальники ліквідовують наслідки буревію.

Учора, 30 червня, на Львів знову прийшла потужна буря, в результаті якої через відсутність струму у місті не курсував громадський електротранспорт. Сильний дощ супроводжувався шквальним вітром, який розганявся до 19 – 24 метрів за секунду. Зокрема, місцями падав град.

Тим часом міський голова наголосив, що гроза учора закінчилася швидше, ніж попереднього разу – 25 червня.

На кілька шкіл та закладів культури впали дерева. Обвалились фасади історичних будівель.  Найбільше шкоди принесли підтоплення вулиць: Київської, Сахарова, Наливайка, Дорошенка, Фурманської, Під Дубом, - повідомив мер.

Проте, на щастя, внаслідок потужної грози у Львові ніхто із містян не постраждали. А у Львівській міськраді скликали оперативний штаб. Так на вулицях міста одразу після закінчення буревію розпочали свою роботу із ліквідації наслідків негоди комунальні служби. 

Розкрижовують дерева, відкривають дощоприймачі, щоб вода стікала. Якщо буде необхідність, то ремонтні бригади працюватимуть на вихідних. Прохання до мешканців бути обережними, не ставити авто біля дерев чи небезпечних місць, - зазначила заступниця міського голови  Ірина Маруняк.

 Зазначимо, що станом на 21:00 годину 30 червня у Львові було зафіксовано:

  • підтоплення доріг на вул. Джерельна, вул. Торф'яна, вул. Наливайка, вул. Сахарова;
  •  73 випадки повалених дерев та гілок;
  • 6 падінь дерев чи гілок на автомобілі;
  • 21 випадок підтоплень підвальних приміщень та 7 підтоплень під’їздів;
  •  пошкоджено 8 дахів.

     

Читайте також
Друга негода за тиждень у Львові: зірвані дахи, повалені дерева та пошкоджені авто (відео) Друга негода за тиждень у Львові: зірвані дахи, повалені дерева та пошкоджені авто (відео)
238 повалених дерев, майже 30 підтоплених будинків, 20 зірваних дахів і понад 50 пошкоджень на електромережах – наслідки другого буревію у Львові.
Негода у Львові: внаслідок грози та зливи у місті виявили 27 повалених дерев (відео) Негода у Львові: внаслідок грози та зливи у місті виявили 27 повалених дерев (відео)
Сильні грози та пориви вітру, призвели до пошкодження ліній електропередач і знеструмлення цілих сіл, а у Львові було пошкоджено майже три десятки дерев.
У Львові тривають роботи із ліквідації наслідків негоди: як містянам відшкодувати збитки (відео) У Львові тривають роботи із ліквідації наслідків негоди: як містянам відшкодувати збитки (відео)
Майже пів тисячі повалених дерев, 44 пошкоджені автівки та 80 знищених дахів – такі наслідки негоди, яка спіткала Львів.
Loading...
Load next