На Львівщині через укуси змій трьох людей госпіталізували до лікарень

На Львівщині через укуси змій трьох людей госпіталізували до лікарень
У плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів.

Протягом учорашнього дня, 10 липня, у Львівській області від укусів отруйних змій постраждали три людини, у тому числі одна дитина. Наразі відомо, що постраждалих госпіталізували до лікарень та вони перебувають у стані середньої важкості, повідомили у пресслужбі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, усі три випадки трапились учора, після обіду:

  • О 14:55 до Перемишлянської центральної районної лікарні госпіталізували жінку 1987 року народження, з діагнозом – укус змії пальця правої стопи.
  • Однак, до Турківської ЦРЛ учора госпіталізували одразу двох постраждалих, яких покусали змії. Так, о 17:48 рятувальників повідомили про дівчинку 2008 року народження, яку змія вкусила в ліву гомілку.
  • Та вже о 20:00 потрапила мешканка села Карпатське Боринської ОТГ 1970 року народження, яку змія вкусила в праву п’ятку.

Якщо випадково побачили плазуна поряд із собою – не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть. У плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрі, - наголошують надзвичайники.

Нагадаємо, що фахівці переконують, що напади змій трапляються через необережне поводження та незнання відповідних правил поведінки під час зустрічі із небезпечними плазунами. Щоб цього не трапилося варто знати лише декілька базових правил, з якими можна ознайомитись за посиланням ТУТ.

Читайте також
На Львівщині двох дітей після укусів змій госпіталізували до лікарні На Львівщині двох дітей після укусів змій госпіталізували до лікарні
Наразі двоє госпіталізованих дітей перебувають у середньому стані важкості.
Стан хлопчика важкий: на Львівщині 9-річну дитину вкусила змія Стан хлопчика важкий: на Львівщині 9-річну дитину вкусила змія
Наразі неповнолітня дитина перебуває у реанімації, після укусу змії. За даними медиків стан хлопчика - важкий.
На Львівщині призупинили аеромедичну евакуацію: гелікоптер забрали на сервісне обслуговування (відео) На Львівщині призупинили аеромедичну евакуацію: гелікоптер забрали на сервісне обслуговування (відео)
У Львівській області призупинили надавати послугу екстреної аеромедичної евакуації. Після двох місяців роботи гелікоптер ДСНС забрали на сервісне обслуговування.
Loading...
Load next