На Львівщині для осіб з інвалідністю відкрили реабілітаційний центр (відео)

На Львівщині для осіб з інвалідністю відкрили реабілітаційний центр (відео)
Комплекс нової філії Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю "Галичина" будували 12 років, залучивши 95 млн грн з державного бюджету.

12 років будівництва та ось: на Львівщині запустили перший пусковий комплекс першої черги реабілітаційного центру. Він є філією державної установи "Галичина", де людям різних груп та категорій інвалідності, а також після інфарктів чи інсультів пропонують відповідне лікування та послуги абсолютно безкоштовно. Одночасно центр може приймати близько 300 осіб.

Гарно й обслуга й їжа більш-менш нормальна, не як в ресторані, але звичайна їжа, для звичайної людини. Відношення дівчат нормальне. Кімната подобається: ванна, туалет, чайник, телевізор, холодильник, - розповів чоловік.

На вищому рівні, краще не може бути. Дякуємо персоналу, лікарям – реабілітологам, які активно з нами працюють. І в тренажерному залі й по кабінетах, дуже гарно, - зізналась жінка.

Велику увагу тут приділяють і психологічній допомозі. Бо, як кажуть фахівці, розібратися в собі й прийняти себе таким, який ти є – дуже важливий фактор при реабілітації. Однак, зазначає психолог, спершу усі, навпаки, не надто сприймають такий вид допомоги, адже він більше розповсюджений за кордоном. Але згодом люди змінюють свою думку.

На наступний раз приїжджають: "Ой, а чи можна до вас?". І направду спектр роботи настільки широкий, що просто. Починаючи від якихось елементарних консультацій й закінчуючи травма терапією. Коли потрібно заглиблюватись в травму, пошук, стабілізацію й так далі, - повідомив психолог реабілітаційної установи Сергій Тітаренко.

Окрім того, тут здійснюється медична, фізична та соціальна реабілітація. А ще відвідувачам пропонують здобути додаткову освіту для подальшої праці. Загалом можна опанувати близько 30 професій. Серед яких водії, токарі, перукарі, художники та інші.

 Ми спільно співпрацюємо з центром зайнятості, бо в нас є розроблений  механізм власної комплексної реабілітації, де передбачається юрист, майстер виробничого навчання і соціальний працівник, - заявив директор державної установи комплексної реабілітації "Галичина" Григорій Дунас.

І статистика підтверджує, що 25-35 осіб зрештою знаходять роботу після такого навчання. На відкриття центру завітала й  міністерка соціальної політики, яка оглянула як нові реабілітаційні кабінети, так і навчальні приміщення. Зокрема це й кімнати, де осіб з інвалідністю заново навчають ходити, масажні зали та інші необхідні процедури. Оглянули й палати для проживання реабілітантів.

Я подивилася, які є  для дорослих послуги, і які є для дітей. Ну для дітей дійсно це ще замало. Тобто всього 11 діток може перебувати. Але все одно є кімнати, де може проживати мама з дітьми й отримувати свої послуги. Тому дуже велика добра справа, - наголосила міністерка соціальної політики України Марина Лазебна. 

Зазначимо, будівництво цього об’єкту держбюджету обійшлося в 95 млн грн. А на підтримку роботи реабілітаційного центру щорічно виділяється 20-25 мільйонів. Далі в межах цього комплексу планують й відкриття інших частин для надання ще більшої допомоги потребуючим. До слова, тут, у Великому Любіні приймають людей з усієї України.

 

Читайте також
Смертоносна рослина: які наслідки викликає борщівник та як від нього врятуватись (відео) Смертоносна рослина: які наслідки викликає борщівник та як від нього врятуватись (відео)
Борщівник Сосновського, який в народі називають «помстою Сталіна», активно атакує Львівщину. Пилок цього бур’яну здатен потрапити на шкіру людини навіть через одяг і спричинити значну шкоду чи не всьому організму.
Психіатр із США Джефрі Роуз привіз до Львова унікальну методику психологічної реабілітації (відео) Психіатр із США Джефрі Роуз привіз до Львова унікальну методику психологічної реабілітації (відео)
Підтримати українців до Львова приїхав американський психіатр Джефрі Роуз, який привіз з собою унікальну методику лікування психічних розладів.
Бліду поганку переплутали з сироїжкою: у Львові троє людей опинились в лікарні після отруєння грибами (відео) Бліду поганку переплутали з сироїжкою: у Львові троє людей опинились в лікарні після отруєння грибами (відео)
Через отруєння грибами двоє львів’ян перебувають у реанімації у важкому стані, ще одна жінка має задовільний. Лікування одного пацієнта з таким отруєнням обходиться до 250 тисяч гривень.
Loading...
Load next