Модний бренд скопіював образи львівського безпритульного Славіка (фото)

Модний бренд скопіював образи львівського безпритульного Славіка (фото)
Бренд Vetements використав фото з «луками» безпритульного у своїй новій колекції.

Львівський фотограф Юрко Дячишин звинуватив у плагіаті бренд Vetements. Він стверджує, що у новій колекції одягу весна-літо на 2022 рік скопіювали образи сфотографованого ним безхатька Славіка, який став відомим завдяки серії Slavik's fashion.

Про це фотограф повідомив у своєму у Facebook.

Дячишин стверджує, що Славік надихнув багатьох модельєрів, проте не всі в тому зізнаються. 

Особливо «надихається» ним бренд Vetements, і якщо першого разу вони принаймні згадали про це в коментарі Vogue Paris, то в новій колекції, яка вийшла під маркою VTMNTS 2022, ні- ні.

Що цікаво цього разу в деяких «фрагментах» був просто copy-past, - стверджує фотограф. 

Також сам бренд Vetements на ці звинувачення поки не відповів.

Зазначимо, що Vetements — будинок моди, заснований у 2014 році братами-грузинами Демном і Гурамом Гвасаліями в Цюриху.

"Slavik's fashion" - це фотопроект Юрка Дячишина. Бесхатько Славік тинявся вулицями Львова, кожного дня в новому стильному, фотограф зробив серію світлин під час випадкових зустрічей. 

На момент знайомства з Дячишиним чоловіку ромського походження було 55 років. Фотограв запевняв, що він не схожий на звичайного безпритульного: не спілкується з іншими бездомними чи ромською громадою, майже ніколи не вбирає той самий одяг, регулярно міняє зачіску та форму бороди тощо.

Загалом він зробив понад 100 портретів чоловіка. Про Славіка написали понад 1 000 онлайн-видань світу, зокрема The Telegraph, Vogue Paris, La Repubblica, Esquire тощо.

Славіка навіть хотіли запросити на Тиждень моди у 2016 році.

Читайте також
У Львові вікриють перший магазин шведського бренду H&M У Львові вікриють перший магазин шведського бренду H&M
Львів стане четвертим містом України, де відкриють магазин H&M. Вже цієї осені любителі шопінгу зможуть відвідати магазини шведського бренду в одному із львівських торгових центрів.
У Львові 26-річну жінку вдарило струмом коли вона фотографувалась на потязі (відео) У Львові 26-річну жінку вдарило струмом коли вона фотографувалась на потязі (відео)
На станції "Підзамче" Львівської залізниці, на залізничній цистерні було виявлено тіло 26-річної жінки.
Одягнути безхатьків: у Львові розпочалась благодійна акція «Між нами - тепло» (відео) Одягнути безхатьків: у Львові розпочалась благодійна акція «Між нами - тепло» (відео)
Мета акції «Між нами — тепло»: щоб кожен, кому потрібний зимовий одяг, зміг його отримати безкоштовно. Ініціатором акції є Львівський міський центр соціальних служб.
Loading...
Load next