Коронавірус на Львівщині: міські лікарні готові до нової хвилі захворювань на COVID (відео)

Коронавірус на Львівщині: міські лікарні готові до нової хвилі захворювань на COVID (відео)
Записатися на вакцинацію можна через сервіс "Helsi". Для цього треба мати підписану декларацію з сімейним лікарем.

Ситуація з коронавірусом – під контролем, – запевняють посадовці. Наразі у лікарнях Львівщини від цієї недуги лікуються 146 пацієнтів. Натомість зросла кількість звернень від мешканців області, які страждають від гострих-респіраторних захворювань. Однак ще невідомо, чи це якось пов’язано із Ковід-19, бо ще обробляються аналізи.

Також на Львівщині уже зафіксували 7 випадків захворювання на новий штам "Дельта". Щодо ситуації з вакцинацією, то щеплення уже отримали понад 420 тисяч осіб. Більшість із вакцинованих наразі очікують на другу дозу. До слова, діти тепер теж можуть захиститися від коронавірусу, але за певних умов.

Діти старше 12 років можуть бути вакциновані від коронавірусу у випадку, якщо така дитина має низку хронічних захворювань і її подальша зустріч з коронавірусом може негативно вплинути на подальший стан здоров’я та життя, - повідомила експертка департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації з епідеміології та вакцинопрофілактики 
Наталія Іванченко.

А також, якщо дитина виїжджає за кордон на постійне проживання, навчання або спортивні змагання у країни, які вимагають сертифікат про дворазове вакцинування. Додамо, що ще один пункт щеплення працює і у Львівському аеропорту, але зараз він розрахований радше на туристів, які прилітають до нашої країни.

Зараз не є дуже велика кількість вакцинованих. Біля 10-15 чоловік тільки вдень було, але зараз ми погоджуємо подачу списків  і погоджуємо час коли фактично бажаючі, які не пасажири, які прилетіли чи відлетіли, теж мають можливість прийти і вакцинуватися, - зазначила генеральна директорка Міжнародного аеропорту "Львів" Тетяна Романовська.

Щодо ситуації саме у Львові, то зараз у місті працює 75 бригад вакцинації, а до кінця місяця їхня кількість має зрости до ста. Загалом зараз щепили вакциною вже орієнтовно 190 тисяч містян. Для пришвидшення цього процесу у Львові до кінця тижня кількість пунктів, де люди зможуть пройти цю процедуру, зросте з 3-х до 15-ти. 

З п’ятниці центри масової вакцинації будуть відкриті на вакцинацію Moderna у Рясне-Руське, Рудно, Лисиничі, Дубляни, Грибовичі, Винники. Так само ми аналізували, де є більше скупчення підприємців, де є більше скупчення підприємців і так само один з пунктів масової вакцинації буде відкритий на Нижньому Шуварі, - наголосив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Розробили у місті програму і для вакцинації студентів.

Ми розпочали пілотний проект з «Львівською Політехнікою». Ми вже розпочали щеплення студентів. Ви знаєте, що Львів є містом студентів, в нас є 10-ки тисяч студентів. Ті студенти "Політехніки", які вже приїжджають мають змогу зробити щеплення перед  навчальним процесом на Бой-Желенського у 10-й поліклініці, - додав Андрій Москаленко.  

Після проходження повної вакцинації людина отримує відповідний сертифікат, який зараз необхідний для виїзду за кордон.

Щодо кількості видачі сертифікаті я не можу сказати загалом. Але вони видаються щоденно. Ця функція покладена на сімейного лікаря. Тобто людина, яка підписала декларацію із сімейним лікарем, то вона може прийти й отримати цей сертифікат, - заявила керівниця управління охорони здоров’я Львівської міськради Леся Кобецька.
 

Додамо, що записатися на вакцинацію можна через сервіс "Helsi". Для цього обов’язково мати підписану декларацію з сімейним лікарем.

 

 

Читайте також
Навчання в умовах пандемії: як цьогоріч школярі розпочнуть навчальний рік (відео) Навчання в умовах пандемії: як цьогоріч школярі розпочнуть навчальний рік (відео)
Школи, де 80% працівників будуть вакцинованими, зможуть працювати у очному форматі, навіть якщо Львівщина перебуватиме у "червоній" зоні.
Закохані померли в один день через COVID-ускладнення Закохані померли в один день через COVID-ускладнення
Подружжя потрапило в реанімацію із пневмонією, обом було по 66 років. Жінка померла вранці 26 жовтня, її чоловік – через 12 годин.
Нова хвиля COVID-19: епідеміологічна ситуація на Львівщині (відео) Нова хвиля COVID-19: епідеміологічна ситуація на Львівщині (відео)
Львівщина отримала ще близько 48 тисяч доз вакцини "Comirnaty", тобто "Pfizer", яка буде доступною для усіх охочих.
Loading...
Load next