Нова хвиля COVID-19: епідеміологічна ситуація на Львівщині (відео)

Нова хвиля COVID-19: епідеміологічна ситуація на Львівщині (відео)
Львівщина отримала ще близько 48 тисяч доз вакцини "Comirnaty", тобто "Pfizer", яка буде доступною для усіх охочих.

Штам "Дельта" на Львівщині зафіксували уже в 30-ти осіб. Медики б’ють на сполох, мовляв, це – ніщо інше, як нова хвиля пандемії.

У стаціонарах області на вчорашній день, фактично на сьогоднішній день перебуває майже 2,5 тисяч людей. При тому важкість досить серйозна. 96 людей в реанімаційному відділенні, з яких на ШВЛ 34 особи, - повідомив регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині Олег Когут.

В основному це є невакциновані пацієнти, які мають супутню патологію. В основному це неконтрольований цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, чи захворювання щитоподібної залози і онкологічні захворювання наявні чи вже перенесені. Перебіг цього захворювання у вакцинованих є легкий, скорочуються терміни лікування у стаціонарі і вони без ускладнень виписуються зі стаціонару, - наголосила пульмонологиня Надія Рудницька.

Самолікування антибіотиками чи ж гормональними засобами може лише  погіршити ситуацію, – наголошує пульмонологиня. Та додає: портрет типового хворого практично не змінився.  Як і колись здебільшого це – пацієнти, яким за 60-ть і мають супутні захворювання. Симптоматика ж дещо змінилися.

Перебіг захворювання починається з підвищеної температури, з головного болю, з болю в м'язах, з кишково-шлункових розладів у вигляді нудоти, рвоти чи діареї. Маємо інколи респіраторні симптоми, або біль у горлі, - додала пульмонологиня Надія Рудницька.

Ускладнення у вигляді пневмоній же тепер спостерігаються уже з 4-го дня хвороби. Нагадують фахівці і за масковий режим. Мовляв, від кількості вірусу, який потрапить в організм залежить перебіг захворювання. Тим часом Львівщина отримала ще близько 48 тисяч доз вакцини "Comirnaty", тобто "Pfizer", яка буде доступною для усіх охочих. 

Ми тепер пріоритетів не робимо. Навіть на центр вакцинації ми рекомендуємо брати всі вакцини, які на сьогоднішній день є. І люди будуть мати вибір, про що ми фактично мріяли в попередні часи. Люди по різному відносяться до тих чи інших вакцин. І вакцинуються теж різними вакцинами, - зазначив регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині Олег Когут.

На слуху тепер обов'язковість вакцинації працівників освіти. Зі слів головного освітянина області, спостерігається позитивна динаміка.

Повністю однією дозою вакциновані 38%, а однією 51%. Тобто в нас за один день відсоток зріс від 47% до 51%. За останні два дні кількість шкіл, які досягли відсотка 80 становить 31%. Два дні тому було 24. Тобто в нас приблизно 7% ріст, - розповів директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Олег Паска.

Тоді як станом на сьогодні у дистанційному режимі працюють 68% шкіл Львівщини. Та це не стосується закладів спеціальної освіти, дошкільної та початкової школи. Вони, згідно з рішенням міністерства, залишаються працювати у звичному режимі. 

Ще минулого року до 1 вересня надіслали листи, де були рекомендації щодо того, як впорядкувати віддалене навчання. Тому станом на сьогодні є наказ директора департаменту про перевірку якості віддаленого навчання, - додав директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Олег Паска.

Спеціальна комісія вивчатиме наявність, а відтак і роботу електронного середовища кожного навчального закладу, який працює дистанційно. І такий моніторинг триватиме, допоки школа залишатиметься на онлайн навчанні. Нагадаємо, 23-го вересня уся Україна перейшла у "жовту" зону епіднебезпеки

 

Читайте також
Новий штам коронавірусу "Дельта" на Львівщині: медики очіують поставки вакцини Moderna (відео) Новий штам коронавірусу "Дельта" на Львівщині: медики очіують поставки вакцини Moderna (відео)
Відпочинковий сезон може призвести до поширення видозміненого штаму коронавірусної інфекції "Дельта".
Навчання в умовах пандемії: як цьогоріч школярі розпочнуть навчальний рік (відео) Навчання в умовах пандемії: як цьогоріч школярі розпочнуть навчальний рік (відео)
Школи, де 80% працівників будуть вакцинованими, зможуть працювати у очному форматі, навіть якщо Львівщина перебуватиме у "червоній" зоні.
Коронавірус на Львівщині: міські лікарні готові до нової хвилі захворювань на COVID (відео) Коронавірус на Львівщині: міські лікарні готові до нової хвилі захворювань на COVID (відео)
Записатися на вакцинацію можна через сервіс "Helsi". Для цього треба мати підписану декларацію з сімейним лікарем.
Loading...
Load next