У Львові відтепер можна контролювати вивезення сміття та роботу перевізників відходів (відео)

У Львові відтепер можна контролювати вивезення сміття та роботу перевізників відходів (відео)
Львів’яни зможуть контролювати роботу перевізників ТПВ: на контейнерних майданчиках розміщують наліпки з QR-кодами.

Відтепер львів'яни зможуть контролювати роботу перевізників відходів. Сьогодні контейнери для непотребу почали промарковувати наліпками із QR-кодами. Зісканувавши його користувачі зможуть напряму сконтактувати з перевізником та повідомити компанію про будь-яку проблему, пов'язану із вивезенням сміття. 

До кінця місяця на урнах із непотребом розмістять наліпки із QR-кодами та ID-номерами. Відсканувавши QR-код ви потрапите в муніципальний чатбот.

Бот видає інформацію що це за майданчик, де він розташований, в чий він є власності, ЛКП чи ОСББ, хто обслуговує цей майданчик і контактна інформація перевізника і як можна з ним зв'язатися у випадку якихось запитань, - розповіла начальниця управління інформаційних технологій Львівської міськради Олена Гунько.

Сервіс працюватиме як комунікаційний канал, відтак допоможе перевізникам відходів точно та оперативно реагувати на звернення мешканців, якщо ті незадоволені станом сміттєвого майданчика.

Дуже часто бувають звернення що, наприклад називають якусь суміжну вулицю, ми скеровували машину, а там немає перенакопичення, тут ми більше детальніше матимемо інформацію за допомогою номера буде чітко розумітися про яку локацію йде мова, - зазначив  представник компанії-перевізника Тарас Колодій.

Додатково сервіс пропонує ще декілька корисних послуг.

Отже давайте перевіримо чи система працює вправно та які іще функції містить, беремо телефон і запускаємо камеру, наводимо, мені пропонують обрати фейсбук або телеграм, я не користуюсь телеграмом, тільки Facebook і тут одразу є безліч підказок, можу вибрати розділ благоустрій та інфраструктура, саме в ньому можна дізнатися про контейнерні майданчики, можна обрати блок освіти, економіки, а також дізнатися інформацію про коронавірус, давайте подивимось про коронавірус інформацію.

Тут можна дізнатися чи готовий Львів до пандемії, є інформація де здати тест, де лікуватимуть, де потрібно носити маски, а також звернутися на гарячу лінію міста, - розповіла журналістка телеканалу "ПравдаТУТ Львів" Юлія Малєєва.

Наразі наліпки замовили для Галицького району: вартість склала 650 гривень за 60 штук.

Загалом по Львову трохи буде більша цифра, тому що в нас є майданчики які обладнані накриттям, відповідно на ці металеві конструкції ці наліпки потрібно робити іншого стандарту на твердій основі антивандальні, щоб не було пошкоджень, щоб ми не поверталися до цього питання, - наголосив в. о. директора департаменту з питань поводження з відходами Львівської міськради Зіновій Гладун.

Чиновники прогнозують, аби обладнати наліпками усі 1315 міських майданчиків, де розміщені сміттєві контейнери, потрібно близько 20 тисяч гривень. 

 

Читайте також
Мешканці вулиці Роксоляни у Львові скаржаться на незаконний вивіз сміття (відео) Мешканці вулиці Роксоляни у Львові скаржаться на незаконний вивіз сміття (відео)
І це попри те, що там стоїть забороняючий знак та шлагбаум.
Львівщина може отримати сучасний полігон із переробки сміття Львівщина може отримати сучасний полігон із переробки сміття
Львівщина отримає сучасний полігон із переробки сміття. Такий завод вже скоро можуть побудувати на Жовківщині
Неподалік львівського летовища виявили купи сміття (Відео)
Днями небайдужі містяни виявили стихійне сміттєзвалище поблизу гаражного кооперативу «Самокат» та звернулися до держеконіспекції. Непотребу накидано багато - як будівельного, так і побутового. Й доступ до цієї місцини є лише через ворота до гаражів.
Loading...
Load next