У Львові посеред подвір'я багатоквартирного будинку утворилось провалля (відео)

У Львові посеред подвір'я багатоквартирного будинку утворилось провалля (відео)
У подвір’ї багатоквартирного будинку на вулиці Перемиській, 14 наприкінці серпня утворилася яма, яка щогодини стає більшою та поглинає у себе все навколо.

Провалля, яке щогодини стає дедалі більшим: у подвір’ї багатоквартирного будинку на вулиці Перемиській, 14 наприкінці серпня утворилася яма. Мешканці одразу ж звернулися до комунальників, аби ті обстежили ділянку. Але після цього тривалий час нічого не відбувалося. А пробоїна у землі лише збільшувалася, - кажуть місцеві.

То ще ціле щастя, що не було збоку дітей, що не обвалилося під ногами комусь. Ну і тому ми дуже в тривозі, бо поки що нам нічого не вимикали, ні воду, нічого. Найбільша проблема чи не є та вода і те все під хатою. Ось в чому справа, - розповіла мешканка будинку Оксана.

Справа в тому, що фундамент в нас карстові породи, а це порожнеча. А якщо порожнеча, то значить може підійти під фундамент вода, бо там є пожежний кран., там вода тече й кудись вода йде, - зазначила мешканка будинку Лариса. 

Затримки в роботі у Франківській райадміністрації пояснюють тим, що треба було опрацювати причини провалля та варіанти ліквідації наслідків події таким чином, щоб у майбутньому це не повторювалося.

Був колодязь наповнений фекаліями. Ми залучили спецмашину, якою ті усі фекалії пробили, витягнули, промили. Думали, що обійдемося легкою кров’ю й відповідно вона буде функціонувати. Вели за ним спостереження, але як показала практика результату воно не дало. Ми подивилися, що воно почало просувати дальше, - повідомив заступник начальника відділу житлового господарства Франківської райадміністрації Микола Нерівний.

Тоді зібрали комісію ТЕБ і НС, щоб дати кваліфікацію цій події та виділили кошти на усі необхідні  роботи.

Визначили, що ситуація дійсно є аварійною, і зараз повним ходом приступив підрядник. Зараз завезли метал, дошки, будемо укріпляти, будемо добиратись до самого випуску. Відповідно будемо мурувати новий колодязь, - додав Микола Нерівний.
 

Загалом на усі роботи виділили орієнтовно 50 тисяч гривень. Після укріплення та встановлення нового каналізаційного колодязя, розповідають комунальники, за цією територією стежитимуть ще 2 тижні, щоб перевірити стан утрамбування ґрунту.

 

Читайте також
Ледь не вбив людину: у Львові обвалився фрагмент фасаду будинку (відео) Ледь не вбив людину: у Львові обвалився фрагмент фасаду будинку (відео)
Під час шквального вітру обвалився фасад будинку на вул. Личаківській, 113 і ледь не прибила людину, яка стояла внизу.
Реорганізація руху: у Львові на вулиці Винниченка утворилося 10-метрове провалля (відео) Реорганізація руху: у Львові на вулиці Винниченка утворилося 10-метрове провалля (відео)
Старий каналізаційний колектор давно потребував ремонту, а нещодавні буревії його фактично "добили". Вулицю Винниченка відкриють для проїзду не раніше ніж через 3 тижні.
Сирість та неприємний запах: два будинки у середмісті Львова можуть обвалитися (відео) Сирість та неприємний запах: два будинки у середмісті Львова можуть обвалитися (відео)
Нестерпний сморід, постійна вологість та потріскані стіни – у таких умовах мешкають жителі будинків №9 та №11 на вулиці Стрийській. Усе через залом каналізаційного колектора.
Loading...
Load next