"Колектив лікарні у відчаї" : медики Львівщини готові оголосити голодування через затримку зароблених коштів

"Колектив лікарні у відчаї" : медики Львівщини готові оголосити голодування через затримку зароблених коштів
Медики Львівської обласної лікарні відновного лікування №3, яка розташована у місті Соснівка, готові оголосити чергове голодування. Працівникам боргують зарплату з липня.

На Львівщині медики готові оголосити голодування через затримку заробітної плати. Про це повідомляє Конфедерація вільних профспілок України. 

Працівники Комунального некомерційного підприємства «Львівська обласна лікарня відновного лікування №3», розташованого у Соснівці неподалік Червонограда, хочуть отримати свої зарплати, які заборговані ще з липня 2021 року. 

За словами голови первинного осередку Вільної профспілки медичних працівників України медичного закладу Ольга Іванчина, профспілка та трудовий колектив неодноразово зверталися за допомогою до різних установ з вимогами та проханням виплатити всі кошти, але замість цього, чиновники дали пусті обіцянки, а працівники і далі живуть без грошей.

На 3 листопада борг із зарплати працівникам нашої лікарні досяг уже майже 2 млн грн, а обласна влада не поспішає нам на допомогу, – зазначає Ольга Іванчина. – Розгляд питання про фінансування лікарні на сесії облради уже декілька разів переносився.

Варто зазначити, що первинний осередок ВПМПУ отримав нарешті відповідь на своє неодноразове звернення від Управління майном спільної власності Львівської обласної ради. 

За інформацією департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, який є головним розпорядником коштів у сфері охорони здоров’я області, для погашення заборгованості із заробітної плати у КНП ЛОР «Львівська обласна лікарня відновного лікування №3» до кінця 2021 року передбачено 956,4 тис. гривень. Вказані кошти мають надійти на рахунки лікарні після ухвалення рішення на сесії Львівської обласної ради, - написав в. о. начальника Тарас Зозуля.

Як зазначає профспілкова лідерка, колектив лікарні мав надію, що це питання буде вирішено на сесії Львівської облради 26 жовтня ц. р., але вона так і не відбулася.

Тепер депутати обіцяють зібратися у вівторок, 9 листопада, але чи так і буде насправді та чи дійдуть вони до розгляду нашого питання – невідомо, – непокоїться Ольга Іванчина. – А ми з другої половини липня не отримуємо заробітної плати. Хоча всі сумлінно виходимо на роботу й надаємо кваліфіковану медичну допомогу пацієнтам нашої установи, - зауважує Ольга Іванична. 

Також вона додала, що майже всі працівниці лікарні є дружинами шахтарів, яким теж затримують зарплату. Сім'ї не мають навіть можливості для купівлі елементарних речей для індивідуального захисту. 

Не можемо придбати засоби індивідуального захисту, які зараз є першою необхідністю, продукти та ліки для родин і навіть оплатити проїзд до роботи. Колектив лікарні у відчаї і готовий чекати не довше вівторка, 9 листопада, а далі змушений буде вдатися до рішучих дій, включаючи голодування, - говорить Ольга. 

Карина Бовсуновськаpravdatutnews.com
 

Читайте також
Оновлення автопарку "швидких": Львівщина отримала 57 нових автомобілів (відео) Оновлення автопарку "швидких": Львівщина отримала 57 нових автомобілів (відео)
Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги тотально оновлює автопарк швидких. Відтак, на область передали ще 57 нових автівок.
Чотири місяці не виплачуть зарплату: у Львові медики мітингували під стінами ЛОДА (відео) Чотири місяці не виплачуть зарплату: у Львові медики мітингували під стінами ЛОДА (відео)
Молодшому медперсоналу психіатричної лікарні "Заклад" уже 4 місяці не виплачують зарплат, відтак вони вийшли на мітинг під стіни ЛОДА.
Вперше в Україні: у Львові провели трансплантацію легенів і пересадку серця дитині (відео) Вперше в Україні: у Львові провели трансплантацію легенів і пересадку серця дитині (відео)
Медикам лікарні швидкої допомоги вдалося зробити рекордну кількість пересадок. Один донор урятував п'ять життів.
Loading...
Load next