Скільки коштуватиме проїзд із введенням е-квитка у Львові (відео)

Скільки коштуватиме проїзд із введенням е-квитка у Львові (відео)
Разовий е-квиток на одну поїздку коштуватиме 10 грн.

У Львові напрацювали проєкт тарифів на перевезення пасажирів у міському громадському транспорті. Посадовці визначили, якою буде вартість проїзду з впровадженням електронного квитка. І ось які розрахунки презентували.

Разовий е-квиток на одну поїздку коштуватиме 10 грн. Цей квиток передбачає ще й пересадку впродовж 40 хвилин, наприклад, з автобуса на трамвай чи навпаки. Розрахуватися можна буде банківською карткою або через QR-код.

Натомість якщо ви бажаєте придбати паперовий квиток у водія, то він обійдеться у 15 гривень. Компостувати його не потрібно, але і можливості пересадки він не передбачає.

Якщо пасажир не зареєструє проїзд, то заплатить у контролера 200 грн штрафу.

Щодо абонементів, то місячна картка коштуватиме 420 грн; за 3 місячний е-квиток доведеться викласти 1200 грн, піврічний обійдеться у 2200 грн, а річний абонемент для проїзду в громадському транспорті вартуватиме 3650 грн.

Розробили у Львові й туристичні абонементи - 1 день – 35 грн; 2 дні – 60 грн; на 3 дні – 80 грн; а тижневий «ЛеоКарт» коштуватиме 200 грн.

Щодо студентів, то за наявності персоналізованої транспортної картки «ЛеоКарт» абонемент на 30 днів обійдеться їм у 210 грн, а піврічний - у 1100 грн.

Окремі проїзні діятимуть для школярів. Вони зможуть їздити у міському транспорті безкоштовно, якщо матимуть пільгову картку. Розрахована вона на 60 безоплатних поїздок. Пільгова картка для учнів буде дійсна лише протягом навчального року. Під час літніх канікул школярам доведеться платити за проїзд 10 грн.

Інші пільгові категорії, зокрема й пенсіонери, також отримають «ЛеоКарт» на 60 безкоштовних поїздок на місяць. Для цього потрібно подати заяву на отримання пільгової транспортної картки в пункт прийому документів.

Громадське обговорення проєкту про підвищення вартості проїзду та проїзних абонементів у громадському транспорті триватиме до 25 листопада. А запустити е-квиток у Львові мають 13 січня 2022 року.

Також додамо, що пластикову картку «ЛеоКарт» можна буде придбати у кіосках, у Центрі обслуговування пасажирів, на вокзалах і в аеропорті. Її потрібно буде «пов'язати» із кабінетом мешканця, на неї можна буде зараховувати кошти. Для цього розробляють спеціальний додаток. Також така опція з'явиться на сайті «Львівавтодору».

Разовий електронний квиток із можливістю пересадки впродовж 40 хв – 10 грн

разовий паперовий квиток, придбаний у водія, без можливості пересадки – 15 грн

абонемент на 30 днів – 420 грн

абонемент на 90 днів – 1200 грн

абонемент на 180 днів – 2200 грн

абонемент на 365 днів – 3650 грн

студентський абонемент на 30 днів – 210 грн

студентський абонемент на 180 днів – 1100 грн

туристичний абонемент на 1 день – 35 грн

туристичний абонемент на 2 дні – 60 грн

туристичний абонемент на 3 дні – 80 грн

туристичний абонемент на 7 днів – 200 грн

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Понад 60 тисяч львів'ян подали документи на пільговий е-квиток Понад 60 тисяч львів'ян подали документи на пільговий е-квиток
За словами директора ЛКП "Львівавтодор" Миколи Власюка, валідаторами для е-квитка обладнали 715 одиниць громадського транспорту з 793.
"Друк відбувся на місці": у Львові розпочалася видача пільгових транспортних карток "Друк відбувся на місці": у Львові розпочалася видача пільгових транспортних карток
У жовтні на вулиці Горбачевського запрацював Центр обслуговування пасажирів.
Який промадський транспорт не буде курсувати 6 грудня: львів'ян попередили про зміни Який промадський транспорт не буде курсувати 6 грудня: львів'ян попередили про зміни
6 грудня у зв’язку з проведенням урочистостей з нагоди 30-річчя ЗСУ буде перекриття вулиць Героїв Майдану.
Loading...
Load next