"Чорна мавпа": іммігрантка з Лівії змогла засудити львів'янку за расистські образи

"Чорна мавпа": іммігрантка з Лівії змогла засудити львів'янку за расистські образи
Суд дійшов до висновку, що внаслідок систематичних образ Ясмеен Аджаж пережила сильні емоційні страждання та психічні потрясіння.

У Львові Личаківський районний суд зобов'язав стягнути 40 тисяч гривень з Віри Гук, яка постійно ображала сусідку-лівійку, вживаючи расистські висловлювання. Про це повідомляє ZAXID.NET.

Зазначається, що Ясмеен Аджаж вирішила звернутися з позовом до суду, аби стягнути з сусідки 150 тисяч гривень. В результаті суддя Григорій Жовнір зменшив суму моральної компенсації до 40 тисяч гривень, частково задовольнивши позов.

У матеріалах справи вказано, що уродженка Лівії разом з чоловіком та маленькою дитиною мають право на постійне проживання в Україні. Чоловік легально працює, а дружина доглядає маленьку дитину. Вони уже кілька років орендують квартиру у Личаківському районі Львова. На початку року Ясмеен Аджаж подала позов до суду, де заявила, що її сусідка Віра Гук, яка проживає поверхом нижче, постійно її ображає та принижує, звертаючи увагу на її колір шкіри, - ідеться в матеріалі.

Зауважимо, що Віра Гук називала свою сусідку такими словами, як "чорна мавпа", "чурка", а також гучно стукала у її двері та штовхала візок з дитиною.

Віра Гук обзивала сусідку у присутності інших дітей на дитячому майданчику біля будинку, після чого ті почали повторювати образливі слова щодо сусідки-іноземки, - зауважується в повідомленні.

Свою чергою лівійка не розгубилась, вона оцінила шкоду від дій сусідки у 150 тисяч гривень та запевнила, що після її принижень мусила відвідати психолога та лікаря. 

Вона представила суду відповідні медичні довідки про проходження лікування. У матеріалах справи зазначено, що після образ сусідки лівійка навіть просила свого чоловіка залишити Україну та повернутись на Батьківщину, - пише видання.

Варто зауважити, що Віра Гук на жодному із засідань не з'явилась. Пізніше на одному із них був присутній її представник, який заперечив провину жінки. 

Він заявив, що сім'я сусідки-іноземки дуже шумно себе поводить: «голосно розмовляють та стукають різноманітними предметами, дитина позивача по квартирі їздить на велосипеді, створюючи додатковий шум, хтось стрибає». За словами представника Віри Гук, сусіди та поліція не реагували на її зауваження, - йдеться в матеріалі.

За словами Віри Гук, її слова не впливали на дискримінацію чи приниження, «оскільки виражалося нею для словесного порівняння шуму, який систематично доноситься із квартири позивача із гучністю шуму, який видають мавпи, коли стрибають по клітці».

Додамо, що судове засідання цієї справи відбулося 11 листопада, де були присутні кілька спільних сусідів. 

Вони підтвердили, що Віра Гук постійно та привселюдно ображає Ясмеен Аджаж, акцентуючи на її кольорі шкіри. При цьому усі сусіди наголошували, що родина Аджаж, яка уже кілька років мешкає у їхньому будинку, зовсім не конфліктна і не має проблем у спілкуванні з іншими людьми, - запевняють у матеріалі.

На кінець, суддя Григорій Жовнір, який займався цією справою, вирішив, що поведінка Віри Гук дискримінувала іноземку в очах суспільства. 

На думку суду, саме такий розмір є розумною справедливою компенсацією душевних страждань позивачки, спричинених внаслідок приниження її честі та гідності і відповідає майновому стану відповідачки, у власності якої, згідно з представленими суду документів, знаходиться три земельних ділянки, дві квартири та житловий будинок, – сказано у рішенні судді Григорія Жовніра.

Зазначимо, що Віра Гук все ще має можливість апелювати це рішення протягом 30 робочих днів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У Львівському музеї історії релігії організували шоу голограм У Львівському музеї історії релігії організували шоу голограм
Мета виставки не тільки більше розповісти про сакральну спадщину Дрогобиччини, але й зібрати кошти на закупівлю дронів для ЗСУ
У Львові знову повідомили про замінування всіх шкіл: оновлено (відео) У Львові знову повідомили про замінування всіх шкіл: оновлено (відео)
Поліція уже перевіряє інформацію.
Мерія продала магазин у центрі Львова за понад 5 млн грн Мерія продала магазин у центрі Львова за понад 5 млн грн
Львівська міська рада продала приміщення колишнього магазину на вулиці Коперника, 21 за 5,4 мільйони гривень.
Loading...
Load next