Львів отримав новий низькопідлоговий п’ятисекційний трамвай: скільки він коштує? (відео)

Львів отримав новий низькопідлоговий п’ятисекційний трамвай: скільки він коштує? (відео)
Львів достроково отримав перший низькопідлоговий п’ятисекційний трамвай українського виробництва. Ще 9 аналогічних трамваїв надійдуть до кінця наступного року.

Поповнення в трамвайному депо. Львів отримав інноваційний 5-секційний трамвай завдовжки 30 метрів від вітчизняного виробника. За один раз він зможе перевозити понад 260 пасажирів.

Наші трамваї є дуже зручними, тому що швидко можна забезпечити посадку, а також для людей частково несправних маємо спеціальні місця, автоматичний захист, відеоспостереження, - розповідає Юрій Бубес, голова Правління ПрАТ «Концерн-Електрон».

Кабіна водія та салон трамвая обладнані кондиціонерами, а підлога вагонів в зоні дверей системою підігріву. Спеціальне покриття вікон зберігатиме тепло узимку, та відбиватиме ультрафіолетові промені сонця влітку. Коли саме запустять цей трамвай та який маршрут він обслуговуватиме, поки невідомо. Спочатку його повинні протестувати на коліях Львова.

Проходити випробування він буде на всіх маршрутах, перш за все це буде вулиця Личаківська, оскільки ухил і умови там найважчі для руху трамваїв, і визначення його ходових характеристик однозначно буде визначатися на вулиці Личаківський, - розповідає Володимир Ковалів, в.о. директора ЛКП «ЛЬВІВЕЛЕКТРОТРАНС».

Вартість такого трамвая становить близько 2 мільйонів євро. Його придбали за кошти Європейського інвестиційного банку у межах проєкту «Міський громадський транспорт України».

До кінця цього року плануємо отримати ще 2 і в першій половині наступного року ще отримати 7, тобто в нас контракт на 10 трамваїв великих п’ятисекційних, - підсумував Андрій Садовий, міський голова Львова.

Також у найближчі кілька років «Електрон» має виготовити для міста 250 сучасних електробусів. Загалом до 2030 року Львів має намір перейти виключно на електричний транспорт.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові закінчили реконструкцію трамвайного депо на вулиці Промисловій (відео) У Львові закінчили реконструкцію трамвайного депо на вулиці Промисловій (відео)
Відтепер депо, що на вулиці Промисловий функціонуватиме як основне підприємство. Звідси на маршрути щоденно виїжджатимуть 75 трамваїв.
У Львові містянам виплатять грошову компенсацію за цілодобовий ремонт перехрестя Бандери – Городоцька (відео) У Львові містянам виплатять грошову компенсацію за цілодобовий ремонт перехрестя Бандери – Городоцька (відео)
Аби пришвидшити реконструкцію перехрестя вулицю Степана Бандери та Городоцької майстри працюватимуть навіть вночі. Однак суму компенсації за незручності наразі не повідомляють.
Скільки коштуватиме проїзд із введенням е-квитка у Львові (відео) Скільки коштуватиме проїзд із введенням е-квитка у Львові (відео)
Разовий е-квиток на одну поїздку коштуватиме 10 грн.
Loading...
Load next