Затори у Львові: чи вирішить проблему міська електричка? (відео)

Затори у Львові: чи вирішить проблему міська електричка? (відео)
Уже наступного року у Львові можуть запустити міську електричку, що сполучатиме віддалені спальні райони. 

Нещодавно наше місто долучилося до державної програми “City Express”, яка передбачає інтеграцію залізниці з громадським транспортом. Уже наступного року у Львові можуть запустити міську електричку, яка сполучатиме віддалені спальні райони. Вона не матиме на своєму шляху світлофорів, а залізничні колії не перетинатимуть автомобільні дороги. 

Це дозволить суттєво розвантажити місто від заторів. Залізнична гілка матиме щонайменше чотири напрямки: 

  • Підзамче;
  • Рясне:
  • Скнилів;
  •  Сихів. 

А в перспективі, розповідає депутат львівської міськради Ігор Зінкевич, швидкісна електричка курсуватиме у Зимну Воду та Кривчиці. Проєкт міських залізничних перевезень мають реалізувати в межах державної програми  «City Express», мета якої реорганізувати рух у великих містах України, інтегрувавши залізницю у громадський транспорт.   

Якщо це дійсно все правильно зробити, то протягом 2-3 років місто Львів отримає фактично нову мережу, яка буде альтернативою до наявного громадського транспорту, яка буде швидкою, що дуже потрібно місту. Це й зменшить потребу у використанні саме власне приватного транспорту, — пояснює Ігор Зінкевич, депутат міськради та голова Комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності.

Аби втілити проєкт у життя потрібні чималі інвестиції, — розповідають експерти. Загалом держава обіцяє закупити для потреб львів’ян 10 міських електропотягів: перші 5 поставлять на рейки вже у наступному році.  

В середньому ми розуміємо що вартість одного коштує 15 млн євро, як наслідок 10 одиниць це близько 150 млн євро планується інвестувати суто в рухомий склад. Крім цього ми розуміємо що для обслуговування цих поїздів потрібно або оновити наявне депо, або збудувати нове, — каже Святослав Товстига, засновник ГО «За якісний транспорт». 

Також програма передбачає часткове оновлення залізничної інфраструктури Львова: електрифікацію залізниці, будівництво додаткових колій та нових станцій. Так одну із зупинок електрички планують облаштувати в районі Малоголосківської.    

Зараз ми формуємо робочу групу спільно з залізницею, профільними працівниками міськради і депутатським корпусом для розпрацювання більш ефективного використання нових електропоїздів для міста і перспектив розвитку, — підсумував Орест Олеськів, начальник Управління транспорту Департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради. 

Додамо, перші кроки до реалізації програми «City Express» вже здійснили Київ, Одеса та Харків. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Автобусний маршрут №9 у Львові змінив кінцеву зупинку Автобусний маршрут №9 у Львові змінив кінцеву зупинку
Від сьогодні, 17 травня, автобусний маршрут №9 курсуватиме з головного львівського автовокзалу у село Муроване й до новобудов на вулиці Вернадського у Львові.
Вижити у спеку в маршрутці: проблеми громадського транспорту у Львові (відео) Вижити у спеку в маршрутці: проблеми громадського транспорту у Львові (відео)
Звичайна поїздка в громадському транспорті перетворюється у надскладну місію – не знепритомніти чи хоча б вийти з маршрутки сухим.
Заступився за жінку: у Львові контролер вдарив пасажира трамваю (відео) Заступився за жінку: у Львові контролер вдарив пасажира трамваю (відео)
Контролер, який залякував жінку та вимагав з неї гроші, а згодом вдарив чоловіка й досі працює на цій роботі. Начальник "Львівелектротрансу" переконує, що він бачив це відео і воно – "вирване з контексту".
Loading...
Load next