Цьогоріч на Львівщині відремонтували понад 270 кілометрів доріг (відео)

Цьогоріч на Львівщині відремонтували понад 270 кілометрів доріг (відео)
«Служба автомобільних доріг Львівщини» прозвітувала про свою роботу у 2021 році. У наступному — планують зробити ще більше.

Цього року завдяки програмі президента України «Велике Будівництво» служба автомобільних доріг Львівщини показала найкращий результат за свою історію. Фінансування від минулорічних 2.8 млрд  збільшилось до 4.9 мільярда.  

Ми відремонтували близько 271 км доріг. Наступного року плануємо більше ніж 330 кілометрів, — каже Олег Береза, начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області. 

У 2021 вдалось завершити роботи на ділянках польських кредитів: «Яворів -Грушів, Нижанковичі-Стрий», а також одну з найскладніших доріг «Червоноград-Рава Руська». 

Виконані основні напрямки роботи: МЗ — СТРИЙ-ЗВАРИНО 44 кілометри. Р-15 - від Жовкви — до межі Волинської області. Також роботи по великому транзитному кільцю. Від Миколаєва до городка від Городка до Івано-Франкового від Жовкви до Кам’янки Буської, — розповідає Олег Береза. 

Також були виконані роботи на дорозі «Куровичі-Рогатин». Крім ремонту доріг потурбувались про безпеку. Оновлена розмітка та дорожні знаки. 

Ми зараз встановлюємо знаки більш європейського зразка з жовтими обвідками. Їх краще видно у тумані. Встановлено 1600 знаків нового зразка. Також встановлені нові "пано", які допомагають розуміти куди ведуть дороги, — розповідає Руслан Станіщук, заступник начальника Служби з експлуатаційного утримання доріг. 

На дорогах Львівщини цього року запрацювало 19 камер автоматичної фіксації порушень. У 2022 році планують встановити приблизно таку ж кількість. Крім цього поблизу Давидова з'явився комплекс автоматичного габаритно-вагового контролю, ще один у Гірному проходить останні випробування.  

Має бути встановлено ще 5 таких комплексів, і їхнє спорудження відбувається саме на тих дорогах, які  ми тільки відновили, де був проведений поточний чи капітальний ремонт. І хочемо саме на ці дороги їх встановити, щоб зберегти їхнє експлуатаційне утримання на 10-15 років, — додає Руслан Станіщук. 

Наступного року служба автомобільних доріг Львівщини очікує збільшення фінансування на 20%. На першому місці у 2022 році буде проєкт "Мале Карпатське коло", яке з’єднає Львівську, Закарпатську та Івано-Франківську області. На Львівщині ця дорога пройде через Славське, Рожанку, Сколе та Плай. На другому місці — завершення робіт на дорогах польського кредиту. 

Третє західний обхід міста Львова, де ми плануємо розширити об'їзну дорогу міста Львова і вже розпочали роботи — від Рясного до Солонки. А також капітальним і поточним ремонтом відремонтувати дорогу від межі області до Перемишлян: це дорога Рівне-Млинів-Перемишляни, — Олег Береза. 

Крім ремонту доріг на Львівщині у межах "Великого будівництва" відбувається створення інфраструктурних об’єктів. 

Зараз за програмою Президента ми будуємо 5 шкіл, 5 садочків і 5 стадіонів. Цього року вже був будований стадіон в Самборі, зараз будується в Сокалі, стадіон в Стрию. Наступного року продовжимо будувати стадіон в Дрогобичі, — Юрій Бучко, заступник голови Львівської облдержадміністрації. 

Також відбувається  будівництво школи у Бартатові. Працює й програма президента Велика Реставрація. У межах якої відновлюються Підгорецький та Олеський замки. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Сніг зійшов разом з асфальтом: ситуація на дорогах Львова (відео) Сніг зійшов разом з асфальтом: ситуація на дорогах Львова (відео)
Рік новий, а проблеми старі.
7 грудня відкривають ще одну ділянку вулиці Бандери у Львові 7 грудня відкривають ще одну ділянку вулиці Бандери у Львові
Ремонт всієї вулиці С. Бандери наближається до завершення.
У Львові відновили ремонти доріг (відео) У Львові відновили ремонти доріг (відео)
Погодні умови покращилися, а отже дорожники знову взялися за реконструкцію міських артерій. Що планують зробити та які вулиці ще мають відремонтувати, дізнаєтеся у нашому сюжеті.
Loading...
Load next