Затвердили загальний бюджет Львівської міської територіальної громади на 2022 рік (відео)

Затвердили загальний бюджет Львівської міської територіальної громади на 2022 рік (відео)
Ухвалу прийняли з численними правками і доповненнями після кількагодинної дискусії.

Доходи Львівської МТГ наступного року становитимуть трохи більше ніж 14 мільярдів гривень. Основним джерелом надходжень до бюджету є податок та збір на доходи фізичних осіб.


Залежно від коефіцієнту підвищення заробітної плати і за рахунок збільшення цін на енергоносії. Що буде зменшено? Це перелік об’єктів під бюджет розвитку тому, що ми у наступному році маємо повернути 1.266 млрд грн запозичених коштів, які рада взяла за попередні роки. От і вся різниця, - Олег Іщук, директор департаменту фінансової політики Львівської міськради

Однак з огляду на видатки, прогнозують, що наступний рік буде збитковим. Різниця між показниками складає понад 300 мільйонів гривень.

Найбільше коштів на наступний рік з бюджету скерували на освіту – понад 5 мільярдів гривень. Також додатково депутати проголосували за виділення ще 100 мільйонів на збільшення зарплати працівникам дитсадків. Натомість видатки на житлово-комунальне господарство складатимуть майже півтора мільярди гривень. На соцзахист скерували без малого півмільярда гривень. На медицину і культуру по майже 250 мільйонів, а на спорт - 166 мільйонів гривень.

Але невизначеним ще залишається бюджет розвитку міста.    


Бюджет розвитку ми ще не бачили  в очі. Виконком його ще не погоджував. Навіть проєкту того, що піде на виконком нам ще не показували. Тому говорити про обговорювання на сьогоднішній день… ще немає що обговорювати, - депутатка Львівської міськради, голова бюджетної комісії, Наталія Шелестак.

Зазначимо, що бюджет розвитку планують розглядати вже у четвер на наступній сесії міської ради.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Виклики 2021 року: медичні реформи, освітня сфера, Львівська ОТГ (ВІДЕО) Виклики 2021 року: медичні реформи, освітня сфера, Львівська ОТГ (ВІДЕО)
У новому випуску #LiveLviv секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак розповів про успіхи міської ради, майбутній бюджет та ситуацією в освіті та медицині.
Збили підозрілий дрон, що кружляв на Львівщині (відео) Збили підозрілий дрон, що кружляв на Львівщині (відео)
Місцевий житель звернувся на гарячу лінію, коли помітив підозрілий літальний апарат, що здійснював зйомку в одному із населених пунктів громади.
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Loading...
Load next