Школярам Львівщини запропонували новий вид дозвілля - ігри народів світу (відео)

Школярам Львівщини запропонували новий вид дозвілля - ігри народів світу (відео)
Це інше бачення перерв та уроків фізичного виховання у школах.

Школярам запропонували новий вид дозвілля — ігри народів світу. Поки одні грають у флорбол  інші у різні, на перший погляд, чудернацькі ігри. Наприклад, квадро-еластик — чеська настільна гра. Трохи нагадує повітряний хокей. 

Є два ігрові поля — завдання ігрові фішки, за допомогою гумок відправити на чужу зону. Перемагає, той хто усі свої фішки заб’є на іншу сторону, — пояснює Віктор Батяла, консультант з фізичної культури ЦПРПП міста Львова. 

Ті діти, що чекають своєї черги, щоб зайти в гру — у кофрбол чи флорбол, не просто сидять, а також задіяні, чимось займаються і відволікаються на уроці. Є ігри спортивні, є такі, що розвивають моторику, пам'ять, також швидкість реакції, координацію рухів, також ці ігри можна застосовувати до дітей з особливими освітніми потребами, — розповідає Віктор Батяла. 

Серед усіх ігор, які вже спробували діти, кожен має свої улюблені. Крім рошфору у дітей на перерві є ще два види ігор — американський корн хол тачеський еластік. 

Це не перший випадок, коли діти бавляться в ці ігри. Вони в них вже бавились на уроках фізкультури, на перервах. І як тільки вони побачили ці ігри — вони відразу до них. Для них це дуже цікаво і захоплююче. Є ігри і на уважність, і на координацію, і діти групуються, вміють один одному поступитися, один одному допомогти, — каже Віра Цебрик вчителька ліцею №70. 

В ігри народів світу можуть грати не лише діти. Підходять вони і для дорослих. Чому б не вдарити партію в еластик в учительській після важкого уроку?

Навіть вчителі можуть після уроків відволіктися, тим більше зараз час семестрових контрольних, а так мають можливість активно проводити час,  — зазначає Віктор Батяла. 

У Львові вже 25 навчальних закладів закупили такі ігри, щоб проводити активні перерви та уроки фізичної культури. Завдяки цим іграм, діти,  які входять у спеціальні медичні групи також беруть активну участь в уроці фізкультури.  

Раніше була нарада директорів, і я презентував від центру професійного розвитку педагогічних працівників такі ігри — і ті, кому це сподобалось закупили за власні кошти комплекти цих ігор до школи, — Віктор Батяла. 

Комплект ігор народів світу для свого навчального закладу можна замовити, звернувшись до центру професійного розвитку педагогічних працівників міста Львова.

 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
30 ветеранів – 76 медалей: наші військові позмагалися в 11 видах спорту 30 ветеранів – 76 медалей: наші військові позмагалися в 11 видах спорту
Наші військові, які отримали поранення, позмагалися в 11 видах спорту
Олімпійська родина: у Львові обрали найкращих спортсменів області (відео) Олімпійська родина: у Львові обрали найкращих спортсменів області (відео)
Найкращих спортсменів області обирали серед тих, хто впродовж цього та минулого років представляли Україну на міжнародній арені, виборовши першість на різноманітних змаганнях.
Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео) Уроки безпеки для школярів Львівщини: дітей вчать правил поведінки під час надзвичайних ситуацій (відео)
Уроки безпеки для школярів. Львівські вогнеборці спільно із поліціянтами навчають дітлахів правил поведінки у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. Такі пізнавальні уроки відбудуться у всіх районах області.
Loading...
Load next