Утилізація, компостування та нуль відходів: куди і коли можна викинути ялинки у Львові? (відео)

Утилізація, компостування та нуль відходів: куди і коли можна викинути ялинки у Львові? (відео)
Львів уже визначився з локаціями та днями, коли містяни зможуть принести для переробки свої святкові ялинки. Цьогоріч усі хвойні перероблять на станції компостування, а вже згодом ними удобрятимуть нові насадження.

Частина різдвяних свят уже позаду, тож пора задуматися, коли та куди можна з користю віддати цьогорічну ялинку. Свідомі львів’яни уже роками долучаються до правильної утилізації новорічних красунь. Цей рік не виключення. Масовий збір в мерії анонсують на 22 та 29 січня, саме тоді дерева можна залишати просто біля сміттєвих контейнерів. 

Всім мешканцям ми рекомендуємо і закликаємо їх до того, аби ялинки вони розбирали в суботу. Коли зрештою прибирається квартира, такі речі відбуваються і люди є вдома. Тільки в жодному випадку не викидати ялинку в сміттєві контейнери, а поставити поруч контейнерного майданчика. Ми дуже просимо, аби максимум прикрас, які є на ялинках, познімати, — розповідає Оксана Кошак, директорка департаменту з питань поводження з відходами Львівської міськради. 

Біля будинків, які обслуговують ЛКП, ялинки збиратимуть 24 та 31 січня. Для тих же, хто поспішає або навпаки не квапиться віддати свою вічнозелену, 15 січня та 5 лютого з 11 до 15 години у кожному районі Львова працюватимуть мобільні пункти збору за адресами: 

  • просп. Чорновола, 1 (біля контейнерних майданчиків) 
  • вул. Замарстинівська, 167а 
  • вул. Володимира Великого, 14а (вхід в Кіноцентр, що у парку «Горіховий Гай») 
  • вул. Виговського, 34 (біля Залізничної районної адміністрації) 
  • вул. Шафарика, 15 (вхід в лісопарк «Погулянка») 
  • просп. Чорновола (на площі поруч із шиномонтажем «Шипшина») 
  • вул. Хоткевича (поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці).

Ялинки постійно приймають в парку “Знесіння” на господарському майданчику в Домівці врятованих тварин. Вони буду корисні там насправді для господарської частини і догляду за тваринами. І так само в будь-який день в робочий час можна відвести свою ялинку на базу “Зеленого Львова” на Замарстинівській, 167а, - каже Олександра Сладкова, начальниця управління екології та природних ресурсів Львівської міськради. 

Іще однією локацією  доступною щодня  є станцію компостування на вул. Пластовій, 13. Де й перероблятимуть новорічні дерева на компост. 

Усі ялинки будуть подрібнені на дробарці у щепу, що є надзвичайно важливою складовою компосту. Це зелений компост можна використовувати в сільському господарстві, лісництві, також він буде дуже корисний для лохини та у виробництві орхідей, — зазначає Мирослава Білокур, провідна технологиня ЛКП «Зелене місто». 

Зелені відходи, так могли би спалюватися, але це насправді не дуже правильно, тому що ми таким чином збільшуємо кількість вуглецю в атмосфері. А компостувальна станція дає нам можливість утилізувати зелені відходи, коли вуглець лишається в ґрунті, і після того стає поживою для нових рослин, — додає Олександра Сладкова. 

Тож цьогоріч усі зібрані хвойні підуть на компост, а в майбутньому на добриво. Що значно корисніше, аніж попередня традиція — спалювання.  

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Львові продовжують утилізувати ялинки У Львові продовжують утилізувати ялинки
На компостувальну станцію Львова продовжують надходити ялинки від мешканців. Тут ці зелені насадження спершу подрібнюють на щепу, а згодом з них роблять органічну підживку
У Львові вже офіційно можна придбати новорічну ялинку: яка вартість? (відео) У Львові вже офіційно можна придбати новорічну ялинку: яка вартість? (відео)
Люди наголошують, тільки завдяки нашим військовим ми маємо можливість традиційно відзначити початок нового року.
Сміттєві проблеми Львова: куди у місті можна здати будівельне сміття (відео) Сміттєві проблеми Львова: куди у місті можна здати будівельне сміття (відео)
Днями на об’їзній дорозі Львова поблизу Зимної Води мешканці виявили стихійне звалище будівельного сміття. Видно, що у цю лісосмугу звозили різноманітні мішки не один день.
Loading...
Load next