Мешканці вулиці Роксоляни у Львові скаржаться на незаконний вивіз сміття (відео)

Мешканці вулиці Роксоляни у Львові скаржаться на незаконний вивіз сміття (відео)
І це попри те, що там стоїть забороняючий знак та шлагбаум.

Кучугури снігу — та це лише на перший погляд. Насправді ж під цим білим насипом — купи сміття. Мешканці вулиці Роксоляни, 87 вже неодноразово помічають вантажівки, які проїжджають повз новобудов через у поле у напрямку Рясного. Місцеві, прогулюючись тими територіями почали виявляти свіжі гори побутового й будівельного непотребу. Хоч і перед в’їздом до зеленої зони встановили шлагбаум та спеціальний знак, що забороняє забруднювати це середовище. Коментарі людей:
 

А що можна думати, то є неправильно, таких людей треба карати, от і все. Як то кажуть «не сміти, там де живеш». А люди тут живуть, то не приїхав хтозна з Красне чи з Городка, чи ще звідкись, то в основному місцеві.

Погане думаю, нічого хорошого в тому немає, треба їх вчити, привчати, щоб вони трошки правильно робили. Ловити, штрафувати.
 

Місцеві також зауважили, що декілька днів тому вночі цей шлагбаум хтось зрізав, щоб не перешкоджати руху транспорту. У Залізничній райадміністрації розповіли, що про проблему зі сміттям знають, однак кардинально виправити ситуацію наразі нібито не можуть.
 

І 3-го числа вчора ми той шлагбаум відновили. Там є оголошення про заборону вивозу сміття. Сума штрафу там написана, але люди бачите нехтують цим усім і вивозять туди сміття.Покарання може бути, коли ми зможемо спіймати ту людину на гарячому, як то говориться «за руку», — зазначає заступник голови Залізничної рай адміністрації Ігор Герич.

За накладення відповідальності за викид непотребу у не призначених для цього місцях відповідає Держекоінспекція. Додають, що минулого року на теренах області виявили понад 200 подібних сміттєзвалищ.
 

Відповідно до закону України про відходи забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ відносить до органів місцевого самоврядування. У разі виявлення несанкціонованих сміттєзвалищ, то скеровуємо листи, заставляємо ліквідовувати, оскільки це належить до повноважень органів місцевого самоврядування, — розповідає в.о. начальника відділу державного екологічного нагляду поводження з відходами Держекоінспекції у Львівській області Ігор Ярема.
 

Місцеві жителі наразі написали заяву до поліції, тож винних у створенні цього стихійного сміттєзвалища шукають. Нагадаємо, що для фізичних осіб штраф за це порушення складає до 1360 гривень. В той час як для посадових та громадян-суб’єктів підприємницької діяльності до 1700 гривень.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Прибирання Малоголосківського парку у Львові знаходиться на завершальному етапі (відео) Прибирання Малоголосківського парку у Львові знаходиться на завершальному етапі (відео)
У Малоголосківському парку компанія "LEV Development" продовжує скошувати високу траву й викорчовувати борщівники та кропивники.
У Львові виявили чергове сміттєзвалище побутових та будівельних відходів (відео) У Львові виявили чергове сміттєзвалище побутових та будівельних відходів (відео)
Чималу кількість непотребу, що складається з побутових та будівельних відходів, виявили представники держекоінспекції за гаражним кооперативом на вул. Трускавецькій.
Пандемія та відходи: як на Львівщині утилізовують "ковідне" сміття (відео) Пандемія та відходи: як на Львівщині утилізовують "ковідне" сміття (відео)
Одноразові маски та рукавички – за минулий рік на Львівщині нарахували 155 тонн "ковідного" сміття.
Loading...
Load next