У Львові виявили чергове сміттєзвалище побутових та будівельних відходів (відео)

У Львові виявили чергове сміттєзвалище побутових та будівельних відходів (відео)
Чималу кількість непотребу, що складається з побутових та будівельних відходів, виявили представники держекоінспекції за гаражним кооперативом на вул. Трускавецькій.

Працівники держекоінспекції виявили у Львові чергове самовільно створене сміттєзвалище побутових та будівельних відходів. Непотріб викинули за гаражним кооперативом на вулиці Трускавецькій. Зараз все присипало снігом, однак під зимовою ковдрою чимала кількість сміття, кажуть екологи. Наразі фахівці займаються вирішенням цієї проблеми.

Комісія по безхгосподарським відходам, яка тим займатиметься, то вона спочатку виявить склад відходів, його кількість, його властивості й після того спробує чи самостійно, чи за допомоги поліції мають встановити власника. Якщо власник буде встановлений, то він буде притягнутий до відповідальності, - розповів Богдан Поставка, державний інспектор з охорони навколишнього середовища у Львівській області.

Інакше комісія повинна самостійно ліквідувати сміттєзвалище. Якщо це не буде виконано, то представники держекоінспеції вживатимуть заходів до органів місцевого самоврядування, які зобов’язані вирішити цю проблему. Зараз же взяли проби грунту на лабораторний аналіз.

Будівельне сміття вивезене не так давно й навіть якщо й довше, то воно не впливає на навколишнє середовище, бо по великому рахунку, щоб була якась шкода, то повинно декілька десятків років, навіть, століть. А побутове сміття впливає на навколишнє середовище. Все залежить від того, який вміст побутового сміття. Чи воно забруднене й чим довше воно складується на грунті. Тим більше буде забруднення, - каже Тетяна Боднарчук, начальниця відділу інструментально-лабораторного контролю держекоінспекції у Львівській області.

Навіть пластик та поліетилен не так шкодять навколишньому середовищу, як сукупність інших побутових відходів.

Люди можуть викидувати батарейки, а бо інше сміття яке в них є й коли є сукупніть, може буту реакції, можуть бути під впливом сонячного проміння й дощових опадів, то може бути вплив. Тому надалі ми це виявляємо в грунті у вигляді якихось речовин. Ну і на це є якісь хімічно допустимі концентрації  після чого як ми виявимо забруднення можемо підраховувати збитки навколишньому середовищу, - розповіла начальниця відділу інструментально-лабораторного контролю держекоінспекції у Львівській області.

Яка шкода була нанесена грунту на цій локації буде відомо через пару тижнів, після завершення усіх аналізів.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Мешканці вулиці Роксоляни у Львові скаржаться на незаконний вивіз сміття (відео) Мешканці вулиці Роксоляни у Львові скаржаться на незаконний вивіз сміття (відео)
І це попри те, що там стоїть забороняючий знак та шлагбаум.
У Львові вперше через аукціон продадуть 50 тонн компосту (Відео) У Львові вперше через аукціон продадуть 50 тонн компосту (Відео)
У Львові вперше виставили 50 тонн органічного компосту на аукціон, який відбудеться 20 квітня.
Новим очільником Галицької митниці став екс-працівник СБУ
Новим керівником Галицької митниці призначили колишнього працівника Служби безпеки України - Андрія Колобродова.
Loading...
Load next