Львів готовий до будь-якої ситуації: Садовий звернувся до львів'ян (відео)

Львів готовий до будь-якої ситуації: Садовий звернувся до львів'ян (відео)
Він наголосив, що ми маємо бути сильними і робити все необхідне для захисту нашого дому та України.

Мер Львова Андрій Садовий про ситуацію у Львові та Україні:

"Сьогодні до України прикута увага цілого світу. Я маю тверде переконання, що всі наші військові з честю виконують і будуть виконувати свій обов'язок. Але ми сьогодні маємо їм допомогти. Щоб рідні, діти, батьки наших військових були в безпеці, щоб наші громади могли функціонувати навіть в умовах екстремальних ситуацій. 

Ми прекрасно розуміємо, що ворогу потрібна дезорганізація, дестабілізація, тому можуть бути різні диверсійні групи, можуть бути нештатні ситуації. 

Що ми робимо у Львові?

Ми поставили чітку задачу, що навіть у разі повного відключення електропостачання — Львів буде жити. Насамперед йдеться про забезпечення мешканців міста водою. На сьогодні вибудувана система, яка дасть можливість забезпечувати санітарний об'єм води кожного дня для громади Львова. Друга велика річ, про яку ми хвилюємося, це питання медичного забезпечення.

Ми суттєво збільшили запаси крові, ми маємо тримісячний запас медикаментів, перев'язувальних матеріалів. Також ми обстежили всі інженерні мережі, щоби кожна медична установа мала запаси води і мала альтернативні джерела енергії.

Також всі наші комунальні підприємства забезпечені достатньою кількістю дизель-генераторів. Це сьогодні має бути питання номер один для кожного керівника комунального підприємства, для кожного керівника громади.

Друга важлива річ — це оповіщення. Як правило, воно живиться від електромережі, а якщо нема електропостачання — мають бути альтернативні можливості. Ми сьогодні маємо передбачати можливі атаки ворога і унеможливлювати їх. І найголовніше, щоб не було паніки, має бути чітка координація.

Ми у Львові допомагаємо нашим силам тероборони. Відкрили рекрутинговий центр, де можна прийти записатися, пройти вишкіл. Також ми силами міста організовуємо вишкіл по навчанню стрілецькій справі, наданню домедичної допомоги. Якщо людина проходить такий вишкіл, вона є більш впевненою, більш твердою і вона розраховує на свої сили. І, звичайно, на сили всіх нас. 

І ще ми повинні зрозуміти, що якщо ворог атакує, то він атакує всю Україну: і Львів, і Харків, і маленький населений пункт  Донецькій області. Ми всі повинні бути готові відбивати ці атаки та загрози. Ці інформації атаки в тому числі. Це і диверсійні атаки, коли з'являються якісь люди, що починають розказувати всяку нісенітницю, щось баламутити.

Тому якщо ви володієте якоюсь інформацією — інформуйте поліцію, службу безпеки, гарячі лінії своїх міст. Пильність — це те, що нам сьогодні потрібно, щоб ми не були байдужі. Це наші міста, це наша країна. 

Я переконаний, що ми з честю пройдемо цей непростий період в нашому житті і ми переможемо. І нехай Бог нам допомагає. Слава Україні!"

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Область – у безпеці: про стан оборони Львівщини (відео) Область – у безпеці: про стан оборони Львівщини (відео)
Пункти пропуску на кордоні вже майже розвантажені, лікарні працюють, поліція просить людей утриматися від самовільного встановлення блокпостів.
Історія одного собаки, який врятував на Сході України не одне життя (відео) Історія одного собаки, який врятував на Сході України не одне життя (відео)
Любов, відданість та мужність. Перелік слів, якими можна назвати українських захисників чимало. Однак їх ніколи не вистачить, аби описати їхню жертовність та внесок у мирне небо над нашими головами.
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Loading...
Load next