У Львові відкрили центр рекрутингу територіальної оборони (відео)

У Львові відкрили центр рекрутингу територіальної оборони (відео)
Центр діє на 2-му поверсі на вул. Пекарській, 41.

У приміщенні Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій відкрили центр рекрутингу територіальної оборони. Тут охочі можуть отримати фахові консультації, подати заяви і документи на вступ до сил територіальної оборони.

Про це повідомляє пресслужба ЛМР, передає "ПравдаТУТ News".

Ми сьогодні спільно з керівником територіальної оборони області презентуємо наш рекрутинговий центр, який створений на базі нашого центру допомоги учасникам бойових дій. Мені приємно, що ми ще не робили великої реклами, а вже дуже багато людей приходять сюди і записуються в тероборону – військові, працівники міської ради, депутати, — прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

Центр діє на 2-му поверсі на вул. Пекарській, 41. Тут передбачили робочі місця для двох фахівців:

  • Один із них – оператор довідкової служби, консультуватиме й надаватиме довідкову інформацію щодо вступу до територіальної оборони, необхідних для цього документів тощо. 
  • Інший фахівець – представник бригади територіальної оборони, безпосередньо прийматиме документи на вступ до бригади. Відтак, тут кожен зможе отримати всю необхідну інформацію й допомогу, щоб швидше подати документи і підписати контракт резервіста.
Фото: Ірина Середа

Командир територіальної оборони Львівщини Валерій Курко пояснює, що механізм доволі простий.

Є телефон Гарячої лінії і фізично тут є два військовослужбовці з мого штату, які можуть не просто надати фахову консультацію – вони перевірять, чи є людина на військовому обліку, бо це перший крок для того, щоб підписати контракт на службу в резерві. Після перевірки цих документів – військового квитка чи довідки, запропонують посаду, яка є в штаті сил територіальної оборони.

Нагадаємо, в мерії Львова підготували план дій у випадку розгортання повномасштабних військових дій на території України. Програма національного спротиву розрахована на три роки і передбачає:

  • навчання мешканців домедичній допомозі та користуванні зброєю;
  • співпрацю з батальйонами, які розташовані на території львівської громади;
  • розвиток необхідної інфраструктури.

Програму напрацювали виконавчі органи мерії спільно із представниками територіальної оборони Львівщини.

Наше завдання – сформувати два потужні батальйони, щоб люди проходили вишкіл. Сьогодні кожен має розуміти – це наша країна, і немає когось, хто буде її захищати. Тому територіальна оборона – це унікальна можливість пройти вишкіл і відчути командну якісну роботу. Також дуже важливо, щоб мешканці знали, куди вони мають йти в разі надзвичайної ситуації. В нас у Львові є орієнтовно 6 тисяч укриттів, - розповів Андрій Садовий.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Як просто записатися в тероборону (відео) Як просто записатися в тероборону (відео)
Ви можете отримати інформацію за номером телефону: 1580 - для жителів Львова та 096 080 69 87 - для жителів Львівської області.
Перший транш: силам тероборони Львівщини надали 5 млн грн (відео) Перший транш: силам тероборони Львівщини надали 5 млн грн (відео)
Обласні обранці зібрались у сесійній залі на позачергове засідання, аби ухвалити ряд звернень, виділення коштів на тероборону та послухати звіти силових і безпекових відомств.
Завершення комплектування 125 бригади ТРО (відео) Завершення комплектування 125 бригади ТРО (відео)
Зараз тероборона найбільше потребує водії кранів, вантажних автомобілів, тракторів тощо.
Loading...
Load next